Κάθε μέρα, βιώνουμε εμπειρίες και γεγονότα τα οποία προσπαθούμε να καταλάβουμε. Όλα αυτά είναι μαθήματα ζωής που παρουσιάζονται μπροστά μας και περιμένουν να τα καταλάβουμε και κυρίως, να τα μάθουμε. Σε πολλά από αυτά δεν τους δίνουμε σημασία,είτε γιατί δεν έχουμε χρόνο, είτε γιατί δεν θέλουμε να δώσουμε προσοχή σε αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να μας μάθουν. Γι’ αυτό βλέπετε ότι πολλά μαθήματα, μας παρουσιάζονται ξανά και ξανά, μέχρι τελικά να τραβήξουν την προσοχή μας και να τους δώσουμε σημασία. Τότε είναι η στιγμή που πρέπει να πατήσουμε STOP! Να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει.

Ποτέ δεν είναι αργά για να μάθουμε! Στην ζωή μας οφείλουμε να διαχειριζόμαστετις σκέψεις μας, να απολαμβάνουμε τις επιτυχίες μας, να κατανοούμε τις αποτυχίες μας, αλλά κυρίως να κρατάμε σημειώσεις από τις εμπειρίες μας. Οι εμπειρίες μας είναι τα μαθήματα της ζωής μας που αξίζει να παρατηρήσουμε και να μάθουμε σε αυτή την ζωή.

«Όσα περισσότερα δίνετε, τόσα περισσότερα λαμβάνετε» ή αλλιώς «ό,τι δίνεις, παίρνεις». Πρόκειται για μια γενική αλήθεια που σίγουρα την έχετε δει να συμβαίνει στην ζωή σας ή στην ζωή των γύρω σας πολλές φορές. Είτε είναι κάτι καλό ή κάτι κακό, δεν υπάρχει διαφορά. Ό,τι δίνετε στην ζωή σας, αυτό θα πάρετε. Γενναιοδωρία, θυμό, ευγένεια, απογοήτευση; Εσείς ξέρετε καλύτερα.

Υπάρχει μια φράση που λατρεύω να ακούω «όλα γίνονται για κάποιο λόγο». Και ναι, αυτό είναι ένα μάθημα ζωής. Η ζωή σας δίνει αυτό που χρειάζεστε την στιγμή που το χρειάζεστε. Μπορεί να είναι κάτι ευχάριστο ή κάτι δυσάρεστο. Δεν έχει σημασία. Θα σας δώσει αυτό που έχετε ανάγκη εκείνη την στιγμή, όχι αυτό που εσείς προτιμάτε. Να δίνετε όση περισσότερη προσοχή μπορείτε σε αυτά που θέλει να σας πει η ζωή. Να αναζητάτε τον λόγο για τον οποίο γίνεται κάτι στην ζωή σας χωρίς να επαναπαύεστε στο ότι «έτσι είναι η ζωή».

Αν δεν μπορείτε να πετύχετε αυτό που θέλετε, υπάρχει κάποιος λόγος. Όσο δεν καταλαβαίνετε τον λόγο, δεν θα πετύχετε αυτό που θέλετε.

Έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε και να διαμορφώσετε το μέλλον σας. Αξίζει να συνειδητοποιήσετε ότι εσείς οι ίδιοι πρέπει να δώσετε νόημα στη ζωή σας και να την ζήσετε όπως εσείς θέλετε. Αν δεν αναλάβετε την ευθύνη για το μέλλον σας, αναγκαστικά θα αποφασίζουν άλλοι για εσάς, είτε το θέλετε είτε όχι.


Τα πράγματα μπορεί να φαίνονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, και βλέποντας την επιφάνεια, δεν καταλαβαίνουμε τίποτα άλλο. Ωστόσο, αν κάνουμε μια προσπάθεια να δούμε πιο βαθιά, λίγο διαφορετικά από το προφανές, θα δούμε ότι υπάρχουν και άλλες πτυχές. Με αυτό τον τρόπο, θα συναντάμε συνεχώς μαθήματα ζωής γύρω μας. Θα δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε. Θα δούμε ότι έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε την κατεύθυνση της αλήθειας που θέλουμε στην ζωή μας. Φτάνει μόνο να ανοίξουμε τα μάτια μας!

Πηγή
 
Top