ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ Ο «αλλοπρόσαλλος δρόμος» του Βρεττάκου σε μια συνέντευξη...

ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ.....

Ενώ τα χρήματα τελειώνουν και τα ταμειακά διαθέσιμα εξαϋλώνονται επιμένει ότι τα παραδώσει μεγαλύτερο ταμείο από αυτό που σήμερα...


 Από ΛΑΤΡΗΣ της απλής αναλογικής σήμερα μας βγήκε ΟΠΑΔΟΣ της ενισχυμένης στους Δήμους.


Είπε ότι αν εκλέγει Δήμαρχος δεν θα επιδιώξει καμία σύγκληση. Η αλαζονεία και η περιφρόνηση του εκλογικού σώματος στο μεγαλείο της.


"Καταγγέλλει" την κυβέρνηση  και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζει...


Ξαφνικά βρήκε ΘΕΤΙΚΑ στη λειτουργία της OIL ΟΝΕ...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΗΣ:




Έδωσε μια συνέντευξη ο Δήμαρχος σε τοπικό blog. Μπήκαμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε ορισμένα σημεία των όσων είπε ο κ. Βρεττάκος, επειδή μας έκαναν μεγάλη εντύπωση και κατά την γνώμη μας, αναδεικνύουν μια ριζική μετάλλαξη του Δημάρχου, σε πολιτικό – πάντα – επίπεδο.


Γνωρίζαμε ότι ο Δήμαρχος έχει ένα παρεξηγήσιμο στυλ. Ορισμένες φορές κουτσαβακίστικο, άλλες φορές ειρωνικό, οπωσδήποτε με συμπεριφορά που επιδεικνύει επιμελώς ατημέλητα και με επιτήδευση μια αυτοπεποίθηση, η οποία όμως κατά την γνώμη μας υποκρύπτει τεράστιες ανασφάλειες.
Μας ανακοίνωσε λοιπόν ο κ. Βρεττάκος με τον γνωστό γλαφυρό του τρόπο ότι αν εκλέγει Δήμαρχος δεν θα επιδιώξει καμία σύγκληση!!!

Συγκεκριμένα ανέφερε «δεν θα πάμε την επόμενη μέρα να συζητήσουμε με κανέναν επικεφαλής άλλης δημοτικής κίνησης που δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές της δεύτερης Κυριακής ζητώντας την υποστήριξή του, διότι τη δεύτερη Κυριακή ψηφίζουν οι άνθρωποι και όχι οι επικεφαλής και οι άνθρωποι δεν είναι πρόβατα». Και πρόσθεσε «μετά το τέλος της δεύτερης Κυριακής δεν θα υπάρξει κάποια επίσημη συνεργασία με άλλη δημοτική κίνηση».  
ΣΧΟΛΙΟ : Αν υπήρχε ένας τρόπος να διαβάσει ο πρωθυπουργός την συγκεκριμένη συνέντευξη ή κάποιος παλιός Υπουργός, όπως ο Γιάννης ο Δραγασάκης, ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης ή ο Δημήτρης ο Παπαδημούλης, την επόμενη μέρα θα απέσυραν την στήριξη τους στον Βρεττάκο. Ανατρέπει στον πυρήνα της την διαχρονική φιλοσοφία της Αριστεράς. Μια φιλοσοφία που αναζητά συνεργασίες, συγκλήσεις απόψεων και γενικότερα η λήψη των αποφάσεων να παίρνεται από συλλογικά όργανα. Ο κ. Βρεττάκος φαίνεται πως έχει «γλυκαθεί» από το Δημαρχοκεντρικό σύστημα του παρελθόντος. Άλλωστε με βάσει αυτό διοικεί μέχρι σήμερα τον Δήμο. Μάλιστα από την παρακάτω απάντηση του διαφαίνεται ο προβληματισμός του για την απλή αναλογική.

Λέει λοιπόν ο κ. Βρεττάκος «Δεν με τρομάζει η απλή αναλογική, αλλά λέω ότι όταν βάζεις το κάρο μπροστά από το άλογο θα έχεις προβλήματα. Η κουλτούρα συνεργασιών δεν επιβάλλεται με ένα εκλογικό σύστημα.  Εγώ θα πρότεινα, εάν με ρωτούσαν, μια μεταβατική θητεία, όπου θα επέβαλα με αλλαγή νομοθετικού πλαισίου οι δήμοι να μάθουν να λειτουργούν με συνεργασίες. Θα άλλαζα την οικονομική επιτροπή, ώστε να μην έχει οπωσδήποτε η δημοτική αρχή το πάνω χέρι, αυξημένες πλειοψηφίες σε κάποια θέματα του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να δινόταν η δυνατότητα να συνεργαστούμε και μετά θα έφερναν ένα εκλογικό σύστημα το οποίο ουσιαστικά επιβάλει την συνεργασία».
ΣΧΟΛΙΟ : Είναι δεδομένο – για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας – πως όλοι υποστηρίζουν την απλή αναλογική, μέχρι να πιάσουν εξουσία στα χέρια τους. Τότε προτιμούν την ενισχυμένη αναλογική. Θα περιμέναμε από τον κ. Βρεττάκο, ο οποίος σε τελική ανάλυση ΔΕΝ είναι ΣΥΡΙΖΑ, απλά τον βολεύει που τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, να έπαιρνε ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση υπέρ της Απλής Αναλογικής.

Για την Oil One Για την Oil one και τα προβλήματα που υπάρχουν δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βρεττάκος. Εμείς  φτιάξαμε το 2014 μία ρύθμιση, την προτείναμε στον Π. Λαφαζάνη και έγινε νόμος επί υπουργίας Σκουρλέτη, όπου ανάμεσα στα άλλα έλεγε, ότι σε αυτή την περιοχή απαγορεύεται πλέον η εγκατάσταση νέων βιομηχανιών. Επίσης, βάσει του νομικού πλαισίου που υπήρχε η εγκατάσταση της Oil One έπρεπε μέσα σε 12 χρόνια να μετεγκατασταθεί.
Δυστυχώς, ενώ αυτή η κυβέρνηση στην αρχή κινήθηκε θετικά με την παραχώρηση στο δήμο του παραλιακού χώρου των λιπασμάτων και την αλλαγή χρήσεων γης στην περιοχή, στη συνέχεια έκανε δύο δωράκια στην oil one. Την άδεια εμπορίας καυσίμων που εδώ κι ένα χρόνο υποτίθεται ότι το υπουργείο την έχει πάρει πίσω αλλά δεν την έχει πάρει ακόμα και δεύτερο, αντί για 12 χρόνια που προέβλεπε ο νόμος, τώρα επιτρέπει να μείνει στην περιοχή μας για 20 χρόνια.
Αυτή είναι μια κυβερνητική επιλογή, αρνητική για μας, που ψήφισε νόμο για τα 20 χρόνια όχι μόνο για τις νέες βιομηχανίες αλλά και για τις παλιές αφού έχει αναδρομική ισχύ. Αυτή την επιλογή η κυβέρνηση, θα την πληρώσει.




ΣΧΟΛΙΟ : Η ιστορία θα γράψει ότι η Oil One επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και δημαρχίας Βρεττάκου που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, επέκτεινε την ρυπογόνα δραστηριότητα της στην πόλη μας για τα επόμενα 20 χρόνια. Τα υπόλοιπα που λέει ο Δήμαρχος προφανώς τα λέει για παραπλάνηση του εκλογικού σώματος. Όταν διαφωνείς με τις επιλογές μια κυβέρνησης για ένα τόσο κρίσιμο θέμα που συνδέεται ΑΜΕΣΑ με την Ανάπλαση των Λιπασμάτων, πολύ απλά δεν επιζητάς την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος. Εκτός αν ο κ. Βρεττάκος δεν θέλει να τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή ο πρωθυπουργός τον συμπάθησε αποφάσισε να τον στηρίξει με το ζόρι. Το «λεξικό της γραβάτας» σε όλο του το μεγαλείο.

Στο θέμα των οικονομικών του Δήμου ο κ. Βρεττάκος επιδίδεται σε δημιουργική λογιστική ερασιτεχνικού τύπου και δεν πείθει ούτε τον εαυτό του. Η αλήθεια είναι μια και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Παρέλαβε Ταμείο από την Δημοτική Αρχή Τζανή σχεδόν 10 εκατ. ευρώ, ενδιάμεσα πήρε άλλα 6 εκατ. από διεκδικήσεις πρώην Δημάρχων Δραπετσώνας και θα παραδώσει Ταμείο στον επόμενο σχεδόν 5 εκατ. ευρώ. Ο απολογητικός τρόπος με τον οποίο περιγράφει πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα και τα αμφισβητήσιμα στοιχεία που αναφέρει (σε άλλη ανάρτηση θα του απαντήσουμε με χαρτιά, ειδικά όσον αφορά την ΔΗΚΕΠΑ), αναδεικνύουν τον προβληματισμό και του ιδίου για την πορεία που έχουν πάρει τα οικονομικά του Δήμου.

ΤΕΛΟΣ επειδή ο Δήμαρχος σε ανακοίνωση του συνδυασμού του, αλλά και των ανώνυμων χρηστών του facebook που τον υποστηρίζουν, αποδέχεται την πολιτική κριτική και όχι τις συκοφαντίες ανώνυμων blog και site (λες και είναι κανένα επώνυμο), θα κλείσουμε με μια αποστροφή του λόγου του.
Δήλωσε λοιπόν ο απερχόμενος Δήμαρχος: «Θέλω να τονίσω, χωρίς έπαρση, αλλά είναι μια πραγματικότητα, ότι σε αυτή την πενταετία έγιναν τόσα έργα που αν τα αθροίσετε θα δείτε ότι είναι πολλά περισσότερα από όσα έγιναν τις τελευταίες προηγούμενες θητείες μαζί».

ΣΧΟΛΙΟ : Ο κ. Βρεττάκος μπορεί να μεγάλωσε στο Κερατσίνι, πολιτικά όμως ανδρώθηκε στη Δραπετσώνα. Μέχρι το 2010 υπήρχαν δύο διαφορετικοί Δήμοι. Με αρκετά διαφορετική πολιτική κουλτούρα είναι αλήθεια. Προφανώς και δεν θα γνωρίζει ούτε τον Δημήτρη Σαράφογλου, ούτε τον Γιώργο Χάσκα, ούτε τον Φώτη Μελά. Για να πάμε στα πιο πρόσφατα… Ακόμα και αυτός ο «μιαρός» για πολλούς και διαφορετικούς λόγους Λουκάς Τζανής, μέσα σε μια κουτσή θητεία και εν μέσω 2 σκληρών μνημονίων και μια πρωτόγνωρης αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης όπως ο Καλλικράτης, με την τρέλα του και τις διεκδικήσεις του γέμισε το Ταμείο του Δήμου, το οποίο καρπώθηκε στα 5 χρόνια – άχρωμης άοσμης και άγευστης – θητείας ο απερχόμενος Δήμαρχος. Και μια τελευταία φιλική συμβουλή. Δήμαρχε ξεπέζεψε λιγάκι… Και ο προηγούμενος το ίδιο είχε πάθει και είδες την κατάληξη του. Σε όλα τα επίπεδα.

 
Top