Τα ταξίδια είναι οι πιο πλούσιες εμπειρίες που μπορεί να αποκομίσει κανείς.

Δεν έχει σημασία αν θα είναι μακρινό ή κοντινό. Αν θα ναι κάπου εξωτικά ή κάπου πιο “συμαβατικά”. Τα ταξίδια είναι πραγματική πηγή πλούτου.

Στην περίπτωση, που κάποιος επιλέξει έναν πιο μακρινό προορισμό, πιθανότατα θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με έναν διαφορετικό πολιτισμό και κουλτούρα. Θα μάθει πράγματα για την ιστορία της συγκεκριμένης χώρας, για τα ήθη και τα έθιμα της. Θα δοκιμάσει νέες γεύσεις και σπεσιαλιτέ. Θα συνομιλήσει με ντόπιους έχοντας την ευκαιρία να εξασκήσει μια ξένη γλώσσα που ενδεχομένως γνωρίζει.

Από την άλλη, αν ο προορισμός είναι πιο κοντινός και εκτείνεται μέσα στα όρια της δικής του χώρας και πάλι μπορεί να βγει κερδισμένος. Πρώτα απ΄όλα, όπως και να χει, θα αλλάξει παραστάσεις. Θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει νέα τοπία, να επισκεφθεί τα ιστορικά μνημεία της περιοχής και να δοκιμάσει παραδοσιακά προϊόντα.


Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν τα ταξίδια και τις εκδρομές, ωστόσο οι οικονομικές δυνατότητες τους ενδέχεται να είναι περιορισμένες. Αυτό συνεπάγεται πως περιορισμένες μπορεί να είναι και οι ευκαιρίες τους για κάποιου είδους απόδραση.

Ένα ταξίδι μπορεί να είναι ανεκτίμητης αξίας όχι μόνο με κριτήρια κόστους και απόστασης αλλά βάση των ατόμων με τους οποίους αποφασίζεις να μοιραστείς αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Είναι δυνατόν, να βρεις διάφορες προσφορές όσον αφορά τη διαμονή και τα εισιτήρια σου ή να κάνεις έναν πολύ καλό προϋπολογισμό ώστε να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στο οικονομικό κομμάτι.Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν έχει πραγματική σημασία, αν η παρέα δεν είναι καλή.




Οι επιλογές είναι πολλές. Μπορείς να διαλέξεις φίλους, συγγενείς ή το σύντροφό σου. Όποια επιλογή και αν κάνεις, σημασία έχει να είναι ένα άτομο το οποίο αγαπάς, μπορείς να συνεννοηθείς, να είναι ευδιάθετο, ορεξάτο για νέες εμπειρίες και να θέλει να περάσει καλά μαζί σου.

Όλες οι εμπειρίες μας, καλές ή κακές, έχουν νόημα όταν τις μοιραζόμαστε με ανθρώπους που είμαστε συνδεδεμένοι βαθιά.

Η ποιότητα των εμπειριών μας αξιολογείται με βάση τις δικές μας πεποιθήσεις και αντιλήψεις. Εμείς είμαστε αυτοί που καθορίζουμε από που βγήκαμε κερδισμένοι και από που όχι.




Τι νόημα έχει, άραγε, οτιδήποτε κάνουμε αν δεν έχουμε με ποιον να το μοιραστούμε; Τι νόημα έχουν τα λούσα και οι πολυτέλειες αν μας τρώει η μοναξιά;

Το πιο σημαντικό κομμάτι, των ταξιδιών είναι οι αναμνήσεις μας για αυτά. Οι φωτογραφίες που βγάλαμε σε διάφορα μέρη, με τις πιο αστείες πόζες με τον κολλητό μας. Η ανάμνηση από έναν όμορφο περίπατο χέρι-χέρι με το άτομο που αγαπούμε. Τα αναμνηστικά δωράκια που πήραμε για όλη την οικογένεια. Τα τοπία που αντικρίσαμε, τα πράγματα που μάθαμε. Οι ιστορίες που θα αναπαράγουμε όταν γυρίσουμε στο υπόλοιπο παρεάκι.

Όλα αυτά είναι που μπορούν να κάνουν ένα ταξίδι μοναδικό. Για αυτό, όταν έχετε μία ευκαιρία για απόδραση να την εκμεταλλεύεστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μη ξεχνάτε να διαλέγετε την ιδανική παρέα για να σας συντροφεύσει.

Και να θυμάστε πως ο πραγματικός πλούτος κρύβεται στο μοίρασμα των εμπειριών μας.



Της Χρύσας Λεϊμονή.

αναπνοές
 
Top