Ένα χαμόγελο διώχνει το στρες, λένε οι ψυχολόγοι. Και οι οδοντίατροι προσθέτουν: «Ένα φωτεινό και αισθητικά άρτιο χαμόγελο έχει τη δύναμη να κάνει πολλά παραπέρα: γεννά αισθήματα αυτοπεποίθησης, ανοίγει επαγγελματικές πόρτες και δημιουργεί θαυμασμό, μαγνητίζοντας τους πάντες».

Η γερή, ακέραια και ολοκάθαρη οδοντοστοιχία είναι που κάνει όλη τη δουλειά. Και το χαμόγελο που βγαίνει μέσα από μια τέτοια οδοντοστοιχία δεν έχει –πλέον– ηλικία, ούτε φοβάται μια απώλεια δοντιού. Μπορεί να έχεις χάσει ένα ή μερικά δόντια εξαιτίας ατυχήματος ή ασθένειας των ούλων, ακόμα και λόγω ηλικίας, αλλά οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των εμφυτευμάτων εγγυώνται άψογη αισθητική, εξαιρετική λειτουργικότητα και, φυσικά, ένα χαμόγελο πολλών αστέρων.
Τι φέρνει το μέλλον των εμφυτευμάτων σήμερα

Η τοποθέτηση οστεοενσωματούμενων εμφυτευμάτων αποτελεί πια μέρος της καθημερινής οδοντιατρικής πράξης. Ο προσεκτικός και ακριβής σχεδιασμός της τοποθέτησης των εμφυτευμάτων αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι για την επιτυχία όχι μόνο του χειρουργείου, αλλά και της μετέπειτα προσθετικής αποκατάστασης.

Πλέον η 3D τεχνολογία μάς επιτρέπει όχι απλώς να φανταστούμε το πιθανό αποτέλεσμα, αλλά να το σχεδιάσουμε με απόλυτη ακρίβεια και να το δούμε ολοκληρωμένο πριν ακόμη ξεκινήσουμε το χειρουργείο μας. Σε πρώτο στάδιο, χρησιμοποιώντας μια ψηφιακή τρισδιάστατη ακτινογραφία των γνάθων (3D Dental Scan), ο ειδικός οδοντίατρος εκτελεί όλες τις απαραίτητες μετρήσεις, καθώς και τον απαραίτητο σχεδιασμό των δοντιών που θα τοποθετηθούν επάνω στα εμφυτεύματα. Στη συνέχεια εκτυπώνεται μέσω ενός 3D εκτυπωτή ένας χειρουργικός οδηγός (νάρθηκας), ο οποίος έχει έτοιμες τις ακριβείς θέσεις των εμφυτευμάτων.

Έτσι, με την τρισδιάστατη καθοδηγούμενη χειρουργική τεχνική, η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς να δημιουργούνται τραύματα στους μαλακούς ιστούς των γνάθων, μειώνοντας κατά πολύ τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, όπως επίσης και τον χρόνο επούλωσης. Επίσης μειώνονται στο ελάχιστο η χρονική διάρκεια του χειρουργείου και η πιθανότητα λάθους.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η 3D τεχνολογία παρέχει πλήρη ακρίβεια και απόλυτη πρόβλεψη του θεραπευτικού αποτελέσματος. Τέλος, είναι σημαντικό να προσθέσουμε πως η χρήση της 3D τεχνολογίας εξελίσσεται ταχύτατα στον χώρο της οδοντιατρικής και μας υπόσχεται πολλές αλλαγές στην καθημερινή πράξη. Αυτό θα κάνει τις οδοντιατρικές εργασίες πολύ πιο απλές και ευχάριστες για όλους.

Ο προσεκτικός και ακριβής σχεδιασμός της τοποθέτησης των εμφυτευμάτων αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι για την επιτυχία όχι μόνο του χειρουργείου αλλά και της μετέπειτα προσθετικής αποκατάστασης.

 
Top