Τη στήριξή της κυβέρνησης στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τόσο για την επίθεση στους δημοσιογράφους όσο και για το θέμα που με τα δύο παιδιά που πέθαναν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

«Ο κ. Πολάκης αλλά και το υπουργείο Υγείας για τα ζητήματα τα οποία ρωτήθηκε, με έναν τρόπο εξαιρετικά πιεστικό έξω από μία σημαντική εκδήλωση που αναδείκνυε το πολύ σημαντικό έργο του υπ. Υγείας, είναι ζητήματα για τα οποία έχει απαντήσει και έχει απαντήσει πολλές φορές. Και για τον διοικητή Νοσοκομείου που φέρεται να είχε πλαστά πτυχία», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Είμαι βέβαιος ότι θα αποδεχθείτε όλοι , παρά τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχουμε, ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί για συγκάλυψη ή για παρανομίες στο επίπεδο της διοικητικής διαδικασίας είναι ο κ. Πολάκης, ο οποίος έχει δώσει μάχη αυτά τα τέσσερα χρόνια με τον ιδιαίτερο δικό του τρόπο απέναντι στη διαφθορά, στην κομματοκρατία, στις πελατειακές σχέσεις», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους θανάτους δύο παιδιών στο Νοσοκομείο Λαμίας, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «το μόνο που μπορεί να πει η κυβέρνηση είναι ότι εκφράζει τη συντριβή της αλλά μπορεί να κάνει πάρα πολλά. Και ο κ. Πολάκης και η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έχει δηλώσει ότι θα εξαντληθεί η αυστηρότητα στην συγκεκριμένη υπόθεση. Από την πλευρά μας, έχουμε κινήσει τις διαδικασίες της ΕΔΕ και όλων των πειθαρχικών διαδικασιών οι οποίες προβλέπονται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις».

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο κ. Πολάκης έχει δηλώσει ότι ήδη έχει επικοινωνήσει με τον πατέρα ενός εκ των δύο παιδιών και είμαι βέβαιος ότι θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τα δύο συγκεκριμένα περιστατικά».

Δείτε το βίντεο:

 
Top