Η οργάνωση του τάπερ δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση. Ακολουθεί μία λίστα με νόστιμα, υγιεινά και εύκολα στην παρασκευή τους γεύματα.


Σε πολλές εταιρείες το θέμα του φαγητού έχει λυθεί με την πιο γρήγορη επιλογή: Κάποια καντίνα ή κυλικείο εντός του χώρου των γραφείων ή της επιχείρησης. Υπάρχουν όμως και αρκετοί που δεν επιθυμούν να καταφύγουν σε αυτή τη λύση και γι' αυτούς τίθεται πάντοτε το μακροχρόνιο ερώτημα: Τι να φάω στο διάλειμμά μου;

Ακόμη κι αν οι περισσότεροι το προσπερνούν για τον οποιονδήποτε λόγο, το lunch break είναι απαραίτητο. Τόσο για να γεμίσεις ενέργεια όσο και για να χαλαρώσεις, έστω και για λίγο, από τις εργασιακές σου υποχρεώσεις. Ακόμη κι αν μιλάμε για ένα μάλλον γρήγορο γεύμα, οφείλεις να διεκδικήσεις όσα περισσότερα μπορείς από αυτό. Συνήθως, το γρήγορο φαγητό δεν είναι και το πιο υγιεινό. Εκτός αν το φέρνεις από το σπίτι και ασφαλώς το έχεις μαγειρέψει ο ίδιος. Ακολουθούν κάποιες από τις πιο ενδεδειγμένες επιλογές γι' αυτό που οι Ιταλοί ονομάζουν schiscetta (το να φέρνεις δηλαδή φαγητό από το σπίτι).






Το να μεταφέρεις το γεύμα σου δεν είναι δα και καμία καινοτομία, ειδικά στην εποχή των πολύ γρήγορων ρυθμών και του freelance. Οι επιλογές για να ενταχθείς σε ένα πλαίσιο υγιεινής διατροφής είναι μπόλικες: σαλάτες, ρύζι και κρέας, αλμυρές πίτες, ψάρι, φρούτα κ.α. Αρκεί μόνο να βρεις τους κατάλληλους συνδυασμούς και να τους βάλεις εντός ενός τάπερ, που ελάχιστο χώρο θα πιάσει στην τσάντα σου.





Τα πλεονεκτήματα μόνο λίγα δεν είναι αλλά ας επικεντρωθούμε στα δύο σημαντικότερα αυτών: Εξοικονομείς χρήματα (σε σχέση πάντοτε με κάτι που θα αγόραζες απ' έξω) και τρως πολύ πιο υγιεινά, ειδικά από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να εντάξεις και κάποιο φρούτο στο εργασιακό σου μενού.
Τι να βάλεις στο τάπερ

Τα ιδανικά πιάτα για lunch στο γραφείο ή το χώρο εργασίας οφείλουν να είναι ελαφρά, υγιεινά, θρεπτικά αλλά και χορταστικά. Δεν είναι και ο πιο εύκολος συνδυασμός, αλλά ούτε και ο δυσκολότερος. Ιδέες άλλωστε υπάρχουν: Ρύζι, σαλάτα με ελιές και τόνος ή σολομός είναι ένα combo που βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση. Μία άλλη ιδέα είναι το άπαχο κρέας, δηλαδή κοτόπουλο ή γαλοπούλα, μαζί με αυγό και λαχανικά.






Το αυγό θα πρέπει να είναι σφιχτό και να τοποθετηθεί στο κέντρο του τάπερ, έχοντας δίπλα του χοντρές φέτες κρέατος και φυσικά τα λαχανικά. Μία ακόμη πρόταση: Φουσίλι (οι ευρέως γνωστές βίδες) με ελιές, τοματίνια και κολοκύθι, που συνοδεύονται από αγγούρι και καρότο. Καταναλώνονται χωρίς να υποβάλλεις το στομάχι σου σε επίπονες διαδικασίες. Το εν λόγω ζυμαρικό μπορεί ακόμη να μαγειρευτεί με την προσθήκη πέστο και καρυδιών και να γίνει ακόμη νοστιμότερο.

Οι περισσότεροι ωστόσο προτιμούν κάτι που δεν είναι ρύζι ή ζυμαρικό, καθώς η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη και πιο εύπεπτη από τα σάκχαρα και τους υδατάνθρακες. Από τις ευκολότερες λύσεις είναι τα μικρά μπιφτέκια, που μπορείς να μαγειρέψεις το προηγούμενο βράδυ.





Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για το φαγητό που θα πάρεις μαζί σου στη δουλειά είναι επίσης τα φρούτα: Έχουν βιταμίνες, εξαιρετικής ποιότητας σάκχαρα και συνιστώνται για τα συγκεκριμένα γεύματα από διατροφολόγους και γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Πορτοκάλια, μπανάνες και μήλα είναι οι ασφαλέστερες επιλογές.

Αν πάλι θέλεις να το προχωρήσεις μερικά βήματα πιο πέρα μπορείς να επιλέξεις ακτινίδιο. Αν δε σου φαίνεται μία σωστή επιλογή εκ πρώτης όψεως, σκέψου ότι μπορείς να το φας ακόμη και με κουτάλι όταν είναι είναι αρκετά ώριμο.

Από: Esquire IT
 
Top