Ένσταση αντισυνταγματικότητας προέβαλαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βασισμένη σε κείμενο και επιχειρηματολογία του συνταγματολόγου Γ. Κασιμάτη, όπως ανέγνωσε στην Ολομέλεια ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στη συζήτηση που ξεκίνησε λίγο νωρίτερα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Καμμένος σε αντιστοιχία με παρέμβαση που είχε κάνει και στην Επιτροπή και Άμυνας κάλεσε τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, να απαντήσει αν επιμένει ότι ο κάθε λαός έχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Διότι αν επιμένει, τότε δεν υπάρχει λόγος η Βουλή να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι σε συνέντευξή του την Τρίτη, ικανοποιεί τις αξιώσεις του "Ουράνιου Τόξου" και επέμεινε ότι πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το ενιαίο τελικό κείμενο του Συντάγματος της γείτονος, καταγγέλλοντας ότι παραβιάζεται το ελληνικό Σύνταγμα.

"Να κληθούν οι συνταγματολόγοι της Επιστημονικής Επιτροπής ως οφείλεται να κάνουμε γιατί αυτή η συζήτηση είναι παράνομη. Προβλέπεται ότι η Επιστημονική Επιτροπή με δύο καθηγητές θα έπρεπε ήδη να έχουν εκφράσει άποψη" επέμεινε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

 
Top