Οι μισοάδειες εξέδρες, οι φωτογραφίες με τις κλούβες των ΜΑΤ δημιούργησαν κλίμα ηττοπάθειας

Τεταμένες είναι οι σχέσεις ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Σκουρλέτη, μετά το φιάσκο της πολιτικής συγκέντρωσης στο Παλαί Ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει την έντονη κριτική υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της ΔΕΠΑ και τον Μανόλη Πετσίτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ο πρωθυπουργός θεωρεί υπεύθυνο το γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ για την εικόνα που επικράτησε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή, σε μία πολιτική συγκέντρωση που ο κ. Τσίπρας και το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης επένδυαν πολλά.

Οι μισοάδειες εξέδρες, οι φωτογραφίες με τις κλούβες των ΜΑΤ που κατέκλυσαν τα social media, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα κόκκινα περιβραχιόνια που θύμισαν άλλες εποχές, ακόμα και το επεισόδιο της βίαιης απομάκρυνσης του πολίτη που τραγουδούσε το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα» χρεώνονται από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου, με τον πρωθυπουργό -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- να μην έχει κρύψει τον εκνευρισμό του προς τους συνεργάτες του.

Εγιναν πολλές προσπάθειες από το πρωθυπουργικό επιτελείο κάποιες εικόνες και πλάνα από το Παλαί Ντε Σπορ και τους γύρω δρόμους να μην παίξουν στους τηλεοπτικούς σταθμούς που διατηρούν καλές σχέσεις με το Μαξίμου (Alpha, ANT1, Star, Open, Kontra). Τελικά, σε αυτούς τους σταθμούς η παρέμβαση Μαξίμου λειτούργησε, καθώς περιόρισαν πλάνα και εικόνες που δεν άρεσαν στην κυβέρνηση, αλλά η επικοινωνιακή ζημιά έγινε.

Το Μαξίμου χρεώνει στον κ. Σκουρλέτη και την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει υποψήφιο για το δήμο της Αθήνας με τα χαρακτηριστικά που περιέγραφε το Μαξίμου (προσωπικότητα έξω από τα στενά όρια του ΣΥΡΙΖΑ, με διείσδυση στην Κεντροαριστερά και επαγγελματικά καταξιωμένο).

Πολύ περισσότερο στο Μαξίμου υπάρχει εκνευρισμός για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός εκτέθηκε δηλώνοντας πριν από μέρες ότι για την Αθήνα «έχει έτοιμη υποψηφιότητα που δεν ξέρει να χάνει» και στενοί του συνεργάτες υποστηρίζουν ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό ότι θα κατέληγαν με επιτυχία και μάλιστα εγκαίρως οι προσπάθειές του ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει στο δήμο της Αθήνας ανεξάρτητη και αναγνωρίσιμη υποψηφιότητα με προοπτική νίκης απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Παύλο Γερουλάνο.
fimotro
 
Top