Ιανουάριος 2015. Σε ένα σημείωμα, που σκεπαζόταν από χαρτοπετσέτες, ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες toy είχαν βάλει το δικό τους στοίχημα για τις εκλογές της 25ης εκείνου του μήνα.
Εκτός από τα ονόματα του Νίκου Παππά, του μακαρίτη δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου, του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, κάτω ακριβώς από το «ποντάρισμα» του κ. Τσίπρα υπήρχε ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό πρόσωπο: «Πετσίτης», ο οποίος μάλιστα κέρδισε και το «στοίχημα» προσεγγίζοντας το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης.
Δεν ήταν το μοναδικό κέρδος που είχε ο Μανώλης Πετσίτης από την παρουσία του στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Επί κυβέρνησης Τσίπρα από ταπεινός ιδιοκτήτης καφέ με εισοδήματα 5.000 ευρώ έγινε «σύμβουλος επιχειρήσεων» με χρυσές αποδοχές άνω των 200.000 ευρώ από συμβάσεις με τον όμιλο Λαυρεντιάδη και εταιρίες τηλεοπτικού προγράμματος. Το χρονικό της ανέλιξής του είναι εντυπωσιακό, όπως και οι σχέσεις του με Αρτεμίου, Μαξίμου και Λαυρεντιάδη…
• 5 Αυγούστου 2013
Ο Αρτέμης Αρτεμίου, Κύπριος δικηγόρος με ειδίκευση στις offshore εταιρίες, συνταξιδεύει με τον Νίκο Παππά, διευθυντή τότε του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, στο Καράκας. Την αποκάλυψη κάνει τρία χρόνια αργότερα ο «Ελεύθερος Τύπος».
• Ιούλιος 2015
Το νομικό γραφείο Αρτεμίου αναλαμβάνει τη διαχείριση κυπριακών εταιριών που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο της Proton Bank. Οι συγκεκριμένες εταιρίες είχαν λάβει το 2010 δάνεια για την εξαγορά της εταιρίας λιπασμάτων ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, που ως γνωστόν σήμερα εμφανίζει χρέη 120 εκατομμυρίων προς τη ΔΕΠΑ.
• Σεπτέμβριος 2015
Ο ΣΥΡΙΖΑ ξανακερδίζει τις εκλογές και ο Πετσίτης φωτογραφίζεται περιχαρής με τον Τσίπρα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Παράλληλα, ο Αρτεμίου ιδρύει offshore με μοναδική δραστηριότητα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Χάρη Καρανίκα στο protagon.gr, ένα συμβόλαιο για συμβουλευτικές υπηρεσίες για λιπάσματα.
  • Δεκέμβριος 2015
Αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΔΕΠΑ ο Θ. Κιτσάκος, παλαιό στέλεχος της Νεοχημικής του ομίλου Λαυρεντιάδη και κινεί τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών της ELFE, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπουργούς και το Μαξίμου, όπως αναφέρει ο ίδιος. Βασικό του σχέδιο να «ανταλλάξει» τα χρέη, που διαρκώς διογκώνονται, με ακίνητα.
  • Οκτώβριος 2016
Ο Αρτεμίου συναντάται στο Μαξίμου και «συλλαμβάνεται» φωτογραφικά από τον «Ε.Τ.» κρατώντας στα χέρια μία άδεια πλαστική σακούλα. Ο ίδιος μετά υποστηρίζει ότι είχε κομίσει στο Μαξίμου επενδυτική πρόταση πελάτη του.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
 
Top