ΑΠΟ "europost.gr/"
«Βράζουν» τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων με τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, τα μυστικά κονδύλια και τις χρηματοδοτήσεις του Τζορτζ Σόρος για τη...
Συμφωνία των Πρεσπών.
Η εφημερίδα Βέτσερ που παρουσιάζει σχετικά δημοσιεύματα έχει ως τίτλο «πόσο κόστισε και ποιος καρπώθηκε από τη Συμφωνία των Πρεσπών;», ένα δημοσίευμα που αποκαλύπτει πτυχές της συμφωνίας με τα Σκόπια και τα χρήματα που έπεσαν στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.
«Ο κύριος λόγος για την παραίτηση (του Ν. Κοτζιά) δεν φαίνεται να είναι μόνο η Συμφωνία των Πρεσπών ή το Σχέδιο Β’ για τη ‘Μακεδονία’, αλλά το μυστικό ταμείο που είχε ο υπουργός Εξωτερικών και φέρεται να κατηγορήθηκε για αυτό από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, που δεν δίστασε να πει ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από τον Τζορτζ Σόρος.»
Πρακτικά, «ο Κοτζιάς είχε τη διαχείριση των χρημάτων του Σόρος για να προωθήσει τη συμφωνία του ονόματος», γράφει το δημοσίευμα.
«Το δίκτυο Σόρος δραστηριοποιείται έντονα στην Ελλάδα, καθώς και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης» γράφει η Βέτσερ και πιο κάτω αναφέρει ότι η ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ κατηγορήθηκε για χρηματοδότηση από τον Σόρος, αν και η ίδια η εφημερίδα το αρνήθηκε.
Έτσι, τώρα η κυβερνητική κρίση που κλονίζει την Ελλάδα, παίρνει διαστάσεις που επηρεάζουν και τη Συμφωνία των Πρεσπών, και μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι ο Κοτζιάς πραγματικά υπήρξε θύμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των πρωθυπουργών Τσίπρα- Ζάεφ.
Ο Τσίπρας, γράφει το δημοσίευμα, παρέμεινε αμέτοχος. Πρακτικά, όμως όπως δήλωσαν κυβερνητικές πηγές ώθησε τον Κοτζιά σε παραίτηση. Θυσίασε τον υπουργό και υπερασπίστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Για τον Τσίπρα είναι πολύ σημαντική η συνοχή των βουλευτών γιατί θα χρειασθεί ψήφους όταν η Συμφωνία έρθει για επικύρωση και σύμφωνα με το σχέδιο θα πρέπει να γίνει αυτή κάπου το Μάρτιο.
Πηγές, ωστόσο, από το υπουργείο Εξωτερικών, λένε ότι ο Κοτζιάς φοβήθηκε τις επιθέσεις του Καμμένου που τον κατηγόρησε ως άνθρωπο του Σόρος και ότι έχει λάβει χρηματικά κεφάλαια καθώς και για άλλα θέματα, σημειώνει το δημοσίευμα.
 
Top