ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ  ΤΟΥΣ ΚΑΙ  ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΑΙΚΤΕΣ Γ ΚΑΙ Δ ΔΙΑΛΟΓΗΣ...ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ!

ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...

ΘΥΜΙΣΕ ΟΜΑΔΑ Β ΕΘΝΙΚΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ....


Για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι στην Κρήτη ήταν όλα τα λεφτά, αφού προερχόταν μετά από τρία άσχημα αποτελέσματα. Ήθελε τη νίκη πάση θυσία, αλλά δεν κατάφερε να την πάρει, αφού έχασε από τον ΟΦΗ με 1-0, ο οποίος πήρε το πρώτο του «τρίποντο» στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είχε ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο κι ενώ είχε ένα δοκάρι με τον Τσιμίκα. Στην επανάληψη επιχείρησε να το μαζέψει, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού και πάλι τις ευκαιρίες του δεν τις έκανε γκολ. Μετά και από αυτή την ήττα ο Ολυμπιακός έμεινε έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ας δούμε αναλυτικά πως διαμορφώθηκε το 1-0…

Τον πίεσε και κυρίαρχησε
Όλες τις προηγούμενες ημέρες ο Πέδρο Μαρτίνς προβληματιζόταν για τα πρόσωπα που θα ξεκινούσε στο αρχικό σχήμα κόντρα στον ΟΦΗ. Τελικά κατέληξε να ξεκινήσει στα άκρα της άμυνας με Τσιμίκα, Ομάρ και στα χαφ να βάλει τον Καμαρά αντί του Νάτχο. Ο Ολυμπιακός είχε αλλαγές στην ενδεκάδα του και καλούνταν σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών να κάνει το «διπλό» και να βάλει τέλος στο σερί των τριών ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Στον ΟΦΗ μετά τις διοικητικές αλλαγές υπήρχε ενθουσιασμός τόσο στον κόσμο όσο και στην ομάδα με αποτέλεσμα όλο αυτό να βγει και στο γήπεδο. Οι Κρητικοί μπήκαν δυνατά στο τερέν του «Γεντί Κουλέ» και πίεσαν τον Ολυμπιακό από ψηλά. Δεν άφησαν κανέναν περιθώριο στους Πειραιώτες να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Με το ασφυκτικό πρέσινγκ οι Κρητικοί κατάφεραν να κυριαρχήσουν κατά κράτος στη μεσαία γραμμή.

Έδωσε ξανά δικαιώματα η άμυνα και ο Βουό δεν χαρίστηκε

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε λύσεις να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα και το πρώτο καμπανάκι χτύπησε από τον Πλατέλλα στο 23’ όταν το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Τόσο αυτός όσο και ο Κουτσιανικούλης δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ την ίδια ώρα Μεριά και Μιράντα δεν έδειχναν να είναι και στην καλύτερη τους βραδιά. Στο 31’ ο Ολυμπιακός έγινε απειλητικός όταν ο Λάζαρος πάσαρε στον Ποντένσε αυτός στον Τουρέ, αλλά το σουτ του Ιβοριανού πέρασε ψηλά άουτ. Στο 35’, όμως ο Κοροβέσης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Βουό ξέφυγε από τους στόπερ του Ολυμπιακού και με κεφαλιά εκτέλεσε από κοντά τον Γιαννιώτη για το 1-0. Ο ΟΦΗ μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή του στον αγωνιστικό χώρο. Ένας ΟΦΗ που μέχρι εκείνο το σημείο έβγαζε ενέργεια στο γήπεδο, πήγαινε δυνατά στις μονομαχίες και κυριαρχούσε σε όλες τις γραμμές. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο 43’ όταν ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το σουτ και ο Στρέζος απέκρουσε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα κόντραρε και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ. Σε όλο αυτό το διάστημα ο ποδοσφαιριστής που έδειχνε να προσπαθεί για κάτι ήταν ο Ποντένσε κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη και δικαίως οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με το εις βάρος του 1-0.

Πήρε πνοή με τις αλλαγές, αλλά...

Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέποντας τα σοβαρά προβλήματα που είχε η ομάδα του στη μεσαία γραμμή προχώρησε σε αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Φετφατζίδης και Νάτχο πέρασαν στις θέσεις των Καμαρά και Τουρέ αντίστοιχα. Μετά τις αλλαγές ο Φετφατζίδης πήγε στα άκρα με τον Ποντένσε να παίζει πίσω από τον Γκερέρο. Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός με αυτές τις δύο αλλαγές ήταν πιο δραστήριος στην επίθεση, ενώ ο ΟΦΗ άλλαξε τη φιλοσοφία του στο παιχνίδι. Η ομάδα της Κρήτης έχοντας το υπέρ της σκορ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και περίμενε στο μισό γήπεδο θέλοντας απλά να κρατήσει το 1-0.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη όλο και πίεζε περισσότερο και έψαχνε την ισοφάριση. Στο 69’ το σουτ του Φετφατζίδη κόντραρε, ενώ στο 71’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία με τον «Φέτφα» να κάνει σέντρα από δεξιά και τον Γκερέρο ολομόναχος να μην μπορεί να νικήσει με κεφαλιά τον Στρέζο. Στο 72’ κακώς κόπηκε ως οφσάιντ ο Μάνος, ο οποίος είχε περάσει στο γήπεδο στο 65’ αντί του Λάζαρου και ο Ολυμπιακός έπαιζε με 4-4-2. Το σκηνικό δεν άλλαζε με το παιχνίδι να παίζεται στο μισό γήπεδο και τον Ολυμπιακό να πιέζει, αλλά να μην μπορεί να βρει το γκολ, ενώ στο 78’ ο Κοιλιάρας επιχείρησε να απειλήσει τον Γιαννιώτη με σουτ έξω από την περιοχή. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 83’ ο Νάτχο έκανε κεφαλιά, αλλά οι αμυντικοί του ΟΦΗ έδιωξαν πάνω στη γραμμή. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν προ των πυλών μίας ήττας σοκ και παρά τις ευκαιρίες των Νάτχο και Ποντένσε στις καθυστερήσεις δεν κατάφερε να αλλάξει τη μοίρα του, ενώ διαμαρτύρεται για πέναλτι σε σουτ του Νάτχο και χέρι του Ποτουρίδη. Κάπως έτσι το αρνητικό σερί των «ερυθρόλευκων» συνεχίστηκε για τρίτο ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ
Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Σκόρερ: 35’ Βουό

Κίτρινες κάρτες: 5’ Πλατέλλας, 15’ Ποντένσε, 53’ Μιράντα, 63’ Νάστος, 84’ Κυριακίδης, 86’ Γκιγιέρμε, 92’ Μιχόγεβιτς

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Κοροβέσης (68’ Κοιλιάρας), Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Νάστος, Μεγιάδο, Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης (77’ Κομεσίδης), Βουό (81’ Αραβίδης), Κυριακίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά (46’ Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (65’ Μάνος), Τουρέ (46’ Νάτχο), Ποντένσε, Γκερέρο.
https://www.fosonline.gr
 
Top