Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά χαιρετίζει την παραχώρηση και την επαναλειτουργία της Παιδικής Στέγης Κρώσφηλδ στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας. 

Μια από τις πιο ιστορικές δομές, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της πόλης, η οποία παρείχε υπηρεσίες ως Βρεφονηπιακός Σταθμός από το 1931 σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, αφού οδηγήθηκε στον μαρασμό και στο κλείσιμο το 2012, πρόκειται να επαναλειτουργήσει τη φετινή χρονιά. Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Θεανώ Φωτίου, σε αλληλεγγύη με τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας, απαντώντας στην ανάδειξη του αιτήματος στη Βουλή από τη βουλεύτρια Εύη Καρακώστα και εξασκώντας πίεση προς τον Δήμο Αθηναίων, έδωσε την αρμόζουσα λύση.

Η Παιδική στέγη Κρώσφηλδ, μετά τις απαραίτητες ενέργειες συντήρησης και επισκευής, θα παρέχει σύντομα 100 περίπου πολύτιμες για το Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, θέσεις φιλοξενίας βρεφών και νηπίων. Η προνοιακή πολιτική της κυβέρνησης της αριστεράς έχει πανελλαδικό στόχο τη δημιουργία 400 νέων βρεφονηπιακών σταθμών εντός του 2018, προκειμένου να δημιουργηθούν άλλες 10.000 θέσεις για παιδιά, ενώ το 2019 και 2020, θα προστεθούν και άλλες 1.800 δομές για τη φιλοξενία συνολικά 165.000 παιδιών. Συνεχίζουμε !
 
Top