ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ  ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ....

«Πλαφόν» στο μισθολογικό κόστος μπαίνει την ερχόμενη τετραετία 2019- 2022 και παρότι γίνεται ελαστικότερος ο κανόνας προσλήψεων - αποχωρήσεων η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε βάσει του συμπληρωματικού Μνημονίου ότι θα εξασφαλίσει μια πτωτική πορεία του μισθολογικού κόστουςως ποσοστού του ΑΕΠ.


Όσον αφορά στις προσλήψεις διευθυντικών στελεχών, η κυβέρνηση θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης σε όλα τα επίπεδα. Στόχος να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Δεκεμβρίου. Η δε αξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει τελειώσει τον Ιούλιο.

Πιο αναλυτικά για τη δημόσια διοίκηση στο συμπληρωματικό Μνημόνιο αναφέρονται τα ακόλουθα: 

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2019-1922 θα καθορίσει ανώτατα όρια για το μισθολογικό κόστος και το επίπεδο δημόσιας απασχόλησης σύμφωνα με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και θα εξασφαλίσει μια πτωτική πο- ρεία του μισθολογικού κόστους σε σχέση με το ΑΕΠ κατά τη διάρκεια της περιόδου.
Αλλάζει ο κανόνας προσλήψεων προς αποχωρήσεις από 1:3 το 2018 σε 1:1 από το 2019 και μετά, εξαιρώντας από τον υπολογισμό του συνολικού ετήσιου αριθμού προσλήψεων όσες οφείλονται στην κινητικότητα του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, εκτός από τις ΔΕΚΟ.
Οι μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου ύστερα από οριστικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα απαιτήσουν τη λήψη μέτρων για την εξασφάλιση της τήρησης του προβλεπόμενου μισθολογικού κόστους στον προϋπολογισμό του 2018 και στο Μεσοπρόθεσμο 2019- 1922.
Οι διορισμοί 55 θεματικών γενικών διευθυντών μαζί με τους εναπομείναντες 35 θεματικούς γενικούς διευθυντές θα ολοκληρωθούν ως τον Ιούλιο. Τον ίδιο μήνα θα ξεκινήσει και η πρόσκληση για 220 διευθυντές μαζί με τους εναπομείναντες 175. Όλοι οι διευθυντές θα διοριστούν ως τον Οκτώβριο του 2018. Η πρόσκληση για όλους τους προϊσταμένους διευθύνσεων θα ξε- κινήσει τον Οκτώβριο του 2018 και οι διορισμοί τους θα πρέπει να ολοκληρωθούν ως τον Δεκέμβριο του 2018.
 
Top