Αντιπολεμική συγκέντρωση διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος σε συντονισμό με τους μαθητές των σχολείων της πόλης την Παρασκευή 20 Απρίλη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Ηρώων, στο Πέραμα.
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος σημειώνει: «Τα ξημερώματα του Σαββάτου 14 Απριλίου, ΗΠΑ - Βρετανία - Γαλλία με τη στήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης βομβάρδισαν τη Συρία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό το μακελειό. Έχουν μπλέξει για τα καλά τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στη φρίκη του πολέμου για τα συμφέροντα των λίγων, βάζοντας και το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.
Δίνουν δισεκατομμύρια για τις ανάγκες των πολέμων του ΝΑΤΟ, ενώ για τη ζωή των οικογενειών μας και τις ανάγκες μας σε Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια δεν δίνουν "δεκάρα".
Έχουν κάνει την Ελλάδα στρατόπεδο του ΝΑΤΟ για τα δικά τους συμφέροντα. Τουλάχιστον ένα από τα πλοία που έριξε τους πυραύλους στη Συρία τα ξημερώματα του Σαββάτου, ξεκίνησε από τη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας στην Κρήτη.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η πορεία του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο είναι ένας δρόμος φρίκης, που σκορπίζει το θάνατο απ’ όπου κι αν περάσει! Τον πόνο και τη δυστυχία του πολέμου την έχουμε δει στα μάτια των προσφυγόπουλων από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, που είναι στα σχολεία και τις γειτονιές μας.  
Καταδικάζουμε την επίθεση των ΜΑΤ, που υπερασπίστηκαν με τόσο πάθος το άγαλμα του Τρούμαν (αυτού που έσπειρε τον όλεθρο στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι), με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, εναντίον του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε τη Δευτέρα από μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία και κάθε πόλεμο που ματώνει τους λαούς!
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έδειξε για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο, χτυπώντας αυτή τη φορά στο ψαχνό φοιτητές και μαθητές, με αποτέλεσμα να στείλουν 6 νέα παιδιά τραυματισμένα στο νοσοκομείο και να προχωρήσουν στη σύλληψη άλλων δύο τραυματιών.
Καλούμε όλους τους γονείς, εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους της πόλης μας, να απαιτήσουμε μαζί με τα παιδιά μας:
  • Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στη Συρία. Έξω η Ελλάδα από το έγκλημα.
  • Να κλείσουν τώρα οι ΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλοι οι φαντάροι από τις αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν».
 
Top