Ο νόμος που επικαλείται η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου για το επίδομα που λαμβάνει, ψηφίστηκε στη Βουλή με το τρίτο Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015.


Η συγκεκριμένη διάταξη βρίσκεται στο τέταρτο κεφάλαιο του Μνημονίου και συγκεκριμένα στο άρθρο 25 με τίτλο «χορήγηση δαπανών διαμονής».

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία όπου η χώρα ήταν με το ένα πόδι στην Ευρώπη και με το άλλο εκτός μέχρι να ψηφιστεί το Μνημόνιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενέταξε ή δέχτηκε την συγκεκριμένη διάταξη.

Στο τρίτο Μνημόνιο υπήρχαν διατάξεις για μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και μειώσεις σε πολλές χορηγίες όσον αφορά κρατικούς λειτουργούς και αξιωματούχους. Ωστόσο υπάρχει η συγκεκριμένη διάταξη  για επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς.

Το άρθρο αναφέρει ότι η καταβολή που προβλέπεται από τις 27 Δεκεμβρίου 1994 με απόφαση της ολομέλειας της Βουλής όπως εκάστοτε τροποποιείται και ισχύει εφαρμόζεται και για τα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς που δεν έχουν την βουλευτική ιδιότητα.  Με  απόφαση του υπουργού οικονομικών δύναται να ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια  για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης. Η   σχετική δαπάνη βαρύνει τις πιστώσεις του οικείου Υπουργείου. Η διάταξη ισχύει από 1/2/2015.
 
Top