[Είναι πασιφανές ότι ο Κουρουμπλής εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δύο καταμαράν που με πανάκριβα εισιτήρια συνδέουν το Ηράκλειο με τις Κυκλάδες και βασικά τη Σαντορίνη που επισκέπτονται αυθημερόν από Κρήτη εκατοντάδες τουρίστες καθημερινά. Η δραστηριοποίηση ενός συμβατικού πλοίου από Κρήτη για Κυκλάδες, με φθηνό εισιτήριο είναι πασιφανές ότι βλάπτει τα συμφέροντα της Hellenic Seaways και γιαυτό ο Κουρουμπλής δεν υπογράφει, ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΛΟΙ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ Ο ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ!]

Ο Γιώργος Στεφάνου, ένας εκ των ιδιοκτητών της «Golden Starr Ferries», μίλησε στο «Θέμα 104,6», για την απεργία πείνας που πραγματοποιεί από χθες έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Στεφάνου προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες κατά του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Πάει να μου καταστρέψει την εταιρεία γιατί υποστηρίζει άλλες ναυτιλιακές εταιρείες. Κάποια διαπλοκή υπάρχει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην υπόθεση που αφορά στην εταιρεία του, ο κ. Στεφάνου έκανε λόγο για «παράνομες και παράλογες προφάσεις και αιτιολογίες, για να μην υπογραφεί η πρόταση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών προκειμένου τα πλοία της εταιρείας να ξεκινήσουν δρομολόγια στη γραμμή Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος-Ίος-Σαντορίνη-Ηράκλειο».

«Εγώ προσάρμοσα τα δρομολόγια, πήρα το κακό ωράριο αναχώρησης 9:30 το πρωί από Κρήτη, αλλά δεν υπογράφει ο Κουρουμπλής» εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Στεφάνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επιχείρημα που του προβάλλεται είναι η θέση της Hellenic Seaways «ότι συμπίπτουμε στο λιμάνι της Σαντορίνης».

«Μετά το ΣΑΣ που λαμβάνει απόφαση, οι εταιρείες δεν πρέπει να βάζουν κανένα θέμα και να βάζουν αντιρρήσεις για τα δρομολόγια» τόνισε.

«Απευθύνω μήνυμα στον Τσίπρα που αγωνίζεται. Λυπάμαι που εδώ και δύο μήνες που αγωνίζομαι δεν έχει στείλει στο υπουργείο Ναυτιλίας άτομα να ρωτήσουν τι συμβαίνει. Ο Κουρουμπλής λέει συνέχεια ψέματα και προφάσεις για να μην υπογράψει. Το γράμμα με το οποίο έκανε παράπονα η Seaways είναι παράνομο», επεσήμανε ο κ. Στεφάνου.

Όσον αφορά στη βραδινή εξέλιξη με την διαβεβαίωση του κ. Κουρουμπλή ότι θα λήξει το θέμα του τις επόμενες τρεις ημέρες ο κ. Στεφάνου αναφέρει χαρακτηριστικά πως «λέει ψέματα».

«Εγώ είμαι σε απεργία πείνας γιατί θέλει να κλείσει την Golden Star Ferries. Ντροπή του. Η εταιρεία μου έχει αφήσει 75 εκατ. ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια», είπε κλείνοντας ο κ. Στεφάνου.



Η απάντηση Κουρουμπλή στον εφοπλιστή που πραγματοποιεί απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας

Την απάντηση του έδωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, στα όσα αναφέρει ο πλοιοκτήτης Γιώργος Στεφάνου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Αντιπαρέρχομαι τις ύβρεις του κ. Στεφάνου. Με βάση το νόμο για την ακτοπλοΐα υπάρχει ένα χρονικό όριο υποβολής των αιτημάτων για να πάρουν γραμμές οι ακτοπλόοι. Ο νόμος δεν προβλέπει εκτός διαδικασίας να δίνονται ακτοπλοϊκές γραμμές», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ναι, ήταν εκπρόθεσμοι»,ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής και τόνισε ότι «οι γραμμές αυτές για τους συγκεκριμένους κυρίους που έχουν εγκριθεί, είναι από τον Μάιο, δεν είναι για τωρινή γραμμή». Όπως είπε, προηγήθηκε ένσταση εταιρείας που πήρε άδεια εμπροθέσμως για τη σύμπτωση δρομολογίων στο λιμάνι της Σαντορίνης. «Εγώ του είπα να κάνει υπομονή 2-3 ημέρες. Είναι θέμα ημερών να βρεθεί λύση. Δεν είπα ποτέ ότι ακυρώνω την αίτηση του κυρίου Τάδε», ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:


 
Top