Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στήθηκαν για ώρες σε ατελείωτες ουρές, προκειμένου να εκδώσουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για να έρθουν έναν μήνα μετά ο ΟΑΣΑ και το υπουργείο Υποδομών να ανακοινώσουν ότι είναι δυνατή η έκδοση προσωποποιημένων καρτών με ηλεκτρονικό τρόπο!

Η δικαιολογία που είχε επικαλεστεί το υπουργείο ήταν ότι δεν είχε την έγκριση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Κι αναρωτιέται κανείς, αφού ανέμενε την έγκριση της Αρχής (η οποία πλέον δόθηκε), γιατί δεν μετέθετε τη διαδικασία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών κατά έναν ή δύο μήνες, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό;
Οσοι δεν έχουν ακόμη εκδώσει κάρτα μπορούν να το κάνουν ηλεκτρονικά, με καταχώριση των στοιχείων τους μέσω της ιστοσελίδας www.athenacard.gr, η οποία παρέχει το σύνολο των σχετικών πληροφοριών. Η δυνατότητα παρέχεται στις κατηγορίες επιβατών με ολόκληρο κόμιστρο, στις κατηγορίες μειωμένου κομίστρου (επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών) και στους επιβάτες - δικαιούχους δωρεάν μετακινήσεων (άνεργοι, ΑμεΑ).

Ο ΟΑΣΑ θα συλλέξει τα στοιχεία και θα προχωρήσει στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών, οι οποίες θα αποσταλούν στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος. Η τελική ενεργοποίηση της κάρτας, στην περίπτωση των ειδικών κατηγοριών, θα γίνεται κατόπιν σχετικής επιβεβαίωσης από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).
 
Top