Δολοφονήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (17.01.2018) ο Βασίλης Στεφανάκος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μόλις είχε φύγει από την μάντρα αυτοκινήτων που διατηρεί στο Χαϊδάρι. Βρίσκοταν μέσα στο αυτοκίνητό του, μάρκας BMW, επί της Λεωφόρου Αθηνών, όταν δύο άτομα, που επέβαιναν σε μηχανή, τον γάζωσαν με καλάσνικοφ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου και τον γάζωσαν, καθώς το όχημα ήταν θωρακισμένο.Βασίλης Στεφανάκος
Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα. Είχε κατηγορηθεί από την αστυνομία και είχε εκτίσει ποινή φυκλάκισης για εκβιασμούς. Είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αρχινονού Θέμη Καλαποθαράκου το 2000. Επίσης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα των απαγωγέων του Περικλή Παναγόπουλου.
Είχε ανοιχτά μέτωπα, ωστόσο στο Χαϊδάρι, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και διαμένει όλη η οικογένειά του, θεωρούσε πως ήταν ασφαλής και δεν έπαιρνε ιδιαίτερα μέτρα φύλαξης. Αυτό φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες που τον δολοφόνησαν.
 
Top