Η λίστα με όσα δεν πρέπει να κάνεις όταν καβατζάρεις τα 35 θα μπορούσε να μην σταματάει στο 7. Δεν είναι δα και τα θαύματα 
του κόσμου, για να κολλήσουμε σε έναν αριθμό. Εύκολα θα γινόταν αντί για 7, να λέγαμε τα 15 τα 42 ή τα 671. Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν πληρωνόμαστε τόσο καλά ώστε να φτιάχνουμε τόσο μεγάλες λίστες. Το Μαξίμου ακούει; Συγγνώμη, άκυρο. Αυτή είναι ατάκα του Νίκου Νικολόπουλου. Η διεύθυνση του menshouse.gr ακούει την κραυγή αγωνίας του μέσου 35 άρη συντάκτη;

Να φτιάχνεις λίστες με πράγματα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις μέχρι ή μετά από κάποια ηλικία

Φαντάζει οξύμωρο η λίστα να ξεκινά με μια τέτοια αντίφαση, αλλά οφείλουμε να ‘ξηγηθούμε. Φυσικά και είναι ντεμοντέ, μπανάλ και ξεπερασμένες τέτοιου τύπου αναλύσεις, αλλά επίσης παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλείς στο google. Είναι «διαβαστερές» και «κλικαδόρικες». Πάει να πει πως τα διαβάζει ο κόσμος. Μπορεί να μην πιστεύει σ’ αυτά (όπως και στα ζώδια), αλλά αν πλησιάζει στη συγκεκριμένη ηλικία, θέλει να κάνει μια αξιολόγηση, ένα τσεκ ρε αδερφέ, για το πού βρίσκεται σε σχέση με τον… ανταγωνισμό των συνομηλίκων. Πέρα από αυτό, όμως, το πραγματικό πρόβλημα με αυτές τις λίστες του σατανά είναι πως μαρτυράς τα χρόνια σου. Γιατί φίλε μου δεν γίνεται να γράφεις «πέντε πράγματα που πρέπει να κάνεις στην ουρά του ΕΟΠΠΥ» και να βάζεις στο bio του facebook πως γεννήθηκες το 1998. Κομπρέντε;

Να κάνεις δώρα σοκολάτες και τέτοιες μπατιροενδεικτικές κλισαδούρες σε επετείους και τέτοια


Οκ, αντιλαμβάνομαι πως τα παιδιά που δουλεύουν στον  τομέα μάρκετινγκ της ελληνικής σοκολατοβιομηχανίας κάνουν πολύ καλή δουλειά. Γι’ αυτό και μας έχουν κολλήσει ατάκες όπως «το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής σου» και «πρώτη σου αγάπη και παντοτινή». Πάνω στο concept «νεαρό αγόρι αγαπάει νεαρό κορίτσι αλλά βρίσκονται σε διάσταση επειδή εκείνος γλυκοκοίταξε το Μαράκι από το Γ3 ή φεύγει φαντάρος ή έχει εξαφανιστεί από την Παρασκευή για να αποφύγει το αυτόφωρο» στηρίξαμε όλοι την καριέρα μας. Μας έδινε πάντα μια καλή δικαιολογία για ένα φτηνό δώρο. Μια σοκολάτα! Πριν τα 20 είναι ρομαντικό. Μετά τα 35 η κοπέλα σου κατά τη διάρκεια του unboxing απλά θα επιβεβαιώσει πως εκτός από μαλακομαγνήτη, φέρει και μπατιρομαγνήτη που ρίχνει στο δρόμο της τον Σκρουτζ Μακ Ντακ της διπλανής πόρτας.

Να κάνεις εμετό όταν γυρνάς σπίτι σου ξημερώματα


Πειραματίστηκες μία. Πειραματίστηκες δύο. Πέρασες όλη την εφηβική και μετεφηβική σου ηλικία πειραματιζόμενος. Sorry κιόλας, αλλά στα 35 σου οφείλεις να ξέρεις τα όρια σου. Το να το παίζεις Άννα Γούλα στο «τα πίνω όλα τα πίνω όλα χάπια ουίσκι και κόκα κόλα» και μετά να επιστρέφεις στο σπίτι και να κοιμάσαι αγκαλιά με τον καμπινέ δεν είναι μαγκιά. Ήταν, είναι και θα είναι για πάντα αυτοταπείνωση.

Να βγαίνεις μόνο με «φιλικά ζευγάρια»

Εξαιρούνται οι swingers, που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αν θέλουν να συμμετάσχουν στο σεξουαλικό «πάρε-δώσε». Οι υπόλοιποι δεν έχουμε δικαιολογία. Εκτός κι αν μπερδευτήκαμε ακούγοντας κατά λάθος «θηλυκά ζευγάρια», κάνοντας όνειρα για τρίγωνα Πανοράματος τρίγωνα κάλαντα τρίγωνα βουτηγμένα στην αμαρτία.

Να μένεις στο δωμάτιο σου

Ναι, λυπάμαι που στο λέω, αλλά δεν λέει να λες τη διεύθυνση των γονιών σου όταν συμπληρώνεις τη φορολογική σου δήλωση. Ωραία η οικογενειακή θαλπωρή, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν μπορείς να οδηγείς το αυτοκίνητο του μπαμπά σου, να φοράς την κολώνια του μπαμπά σου, να βγαίνεις με τα λεφτά του μπαμπά σου ή να κοιμάσαι με τη γυναίκα του μπαμπά σου. Είναι αηδιαστικό ως ιδέα και επίσης παράνομο στις περισσότερες χώρες. Φυσικά εξαιρέσεις είναι δυνατό να υπάρξουν ένεκα του ότι μας έχει ταράξει η οικονομική κρίση. Αλλά, ας μην κρυβόμαστε, σε πολλούς τα μνημόνια έδωσαν το τέλειο άλλοθι για να παρατείνουν την παραμονή τους στο δωμάτιό τους και –παράλληλα- να μείνουν εγκλωβισμένοι στη βολική γι’ αυτούς παιδική τους ηλικία. Όσο μικρό κι αν είναι το ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, θα είναι πάντα μεγαλύτερο από το δωμάτιο στο σπίτι των γονιών σου.

Να μην αφήνεις πουρμπουάρ εφόσον ευχαριστήθηκες εκεί που έφαγες ή ήπιες τον καφέ σου

Μα, θα μου πεις, είναι τόσο σημαντικό αυτό για να καταφέρει να μπει στο top-10; Ναι, είναι. Το πουρμπουάρ δεν είναι μια εθιμοτυπική διαδικασία, όπως οι εκλογές και η εναλλαγές κυβερνήσεων. Πρόκειται για πράξη που απαιτεί αυτογνωσία και ωριμότητα. Όχι απαραίτητα δυνατό πορτοφόλι. Κι ένα απαραίτητο τιπ. Οι νέοι σήμερα το πουρμπουάρ το λένε… τιπ.

Να παραμένεις κολλημένος με τα απωθημένα σου


Παρ’το απόφαση. Αν -κούφια η ώρα που τα’ ακούει- σου συμβεί κανένα κακό, στο δελτίο ειδήσεων δεν θα αναφερθούν στο άτομό σου ως «ο άτυχος νεαρός». Και μάντεψε! Το πρόβλημα δεν θα είναι στην πρώτη λέξη, αλλά στη δεύτερη. Όσο κι αν οι άντρες μένουν για πάντα παιδιά και μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα, παραδέξου ότι βρίσκεσαι κάτι ψιλά πριν σε αποκαλέσουν μεσήλικα. Μπορεί συνήθως αυτός ο χαρακτηρισμός να ακολουθεί 60άρηδες, αλλά οι άνθρωποι δεν ζουν 120 χρόνια. Με το προσδόκιμο ζωής να είναι τα 75-80, είσαι στου δρόμου τα μισά. Πολύ μικρός μεν για να σκέφτεσαι τη διαθήκη, αλλά πολύ μεγάλος για να μην έχεις ξεμπερδέψει με τα απωθημένα του παρελθόντος. Ίσα που προλαβαίνεις. Στην επόμενη πίστα σκάει μύτη η midlife crisis που στάνταρ θα σε χτυπήσει μεσοπέλαγα και θα σου δημιουργήσει καινούρια.
Καλό είναι να θυμάσαι πως παραμένεις πάντα μια απόφαση μακριά από μια εντελώς διαφορετική ζωή από εκείνη που λες πως δεν αντέχεις.





http://menshouse.gr/
 
Top