Στην αυτόφωρη σύλληψη 25χρονου, που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης σχετικά με αγοραπωλησία οχήματος μέσω διαδικτύου, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Παύλου Μελά, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.
Ειδικότερα, ένας 26χρονος άντρας, μετά από ανάρτηση αγγελίας πώλησης του αυτοκινήτου του σε διαδικτυακό τόπο, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συλληφθέντα, ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά του και απέστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ψευδή - πλαστή απόδειξη ηλεκτρονικής πληρωμής, σύμφωνα με την οποία είχαν μεταφερθεί 15.000 ευρώ σε λογαριασμό του παθόντα.

Έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες, καθορίστηκε ραντεβού στο οποίο προσήλθε συνεργός του συλληφθέντα οπότε και παρέλαβε το προς πώληση αυτοκίνητο μαζί με εξουσιοδότηση του παθόντα για μεταβίβασή του.

Στη συνέχεια, ο 25χρονος άντρας μετέβη σε μάντρα αυτοκινήτων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης προκειμένου να πουλήσει το όχημα, έχοντας στην κατοχή του πλαστή εξουσιοδότηση για τη μεταβίβαση, πλην όμως συνελήφθη στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του με τον 26χρονο.

newsbeast.gr
 
Top