Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του 21χρονου φοιτητή, Νίκου Χατζηπαύλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός έξι ημέρες μετά την εξαφάνισή του στην Κάλυμνο, στις 19 Νοεμβρίου.


Μετά και τη δεύτερη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του άτυχου νέου τα ευρήματα φαίνεται να απέχουν αρκετά από αυτά της πρώτης με αποτέλεσμα τα ακριβή αίτια θανάτου του να περιπλέκονται.

«Με βάση τα ευρήματα και την προφορική ενημέρωση που έχουμε της πρώτης εκτίμησης της ακτινοσκόπησης δεν υπάρχουν κατάγματα και η πραγματογνωμοσύνη αυτή απέχει πάρα πολύ από την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση. Επίσης υπάρχουν δέκα ή έντεκα θλαστικά τραύματα στο κεφάλι τα οποία είναι προθανάτια. Και μόνο ότι δεν υπάρχουν κατάγματα , δεν μπορεί να υπάρχει πτώση», λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιάννης Γλύκας, επικαλούμενος τον ιατροδικαστή κ.Σωκράτη Τσαντίρη. 

Όπως είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες στο protothema.gr o ιατροδικαστής  κ. Τσαντίρης, που ορίστηκε από την οικογένεια του 21χρονου, υπήρχαν ευρήματα που διέφεραν σε σχέση με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, ενώ έχουν δείγματα σπλάχνων για ιστολογικές εξετάσεις

«Το τελικό αποτέλεσμα θα το έχουμε μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών ιστολογικών και ακτινοσκόπησης αποτελεσμάτων», είχε δηλώσει.

Η δεύτερη νεκροτομή πραγματοποιήθηκε, αφότου έγινε δεκτό το τρίτο αίτημα της οικογένειας από τον Εισαγγελέα Εφετών, καθώς εκτιμά ότι ο νεαρός φοιτητής δολοφονήθηκε και δεν πέθανε από πτώση όπως κατέδειξε η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση.

Μάλιστα, οι γονείς του 21χρονου έχουν υποβάλει μηνύσεις κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία.

Ατύχημα από πτώση είχε δείξει η πρώτη νεκροτομή

Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του 21χρονου δεν επήλθε από εγκληματική ενέργεια, αλλά από πτώση, κάτι που αμφισβητούν οι γονείς του θύματος, οι οποίοι έχουν καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία.

Στο σώμα του έφερε εκδορές, εκχυμώσεις και θλαστικά τραύματα που παραπέμπουν σε πτώση και σύρσιμο πάνω σε επιφάνεια, κάτι που συνηγορεί περισσότερο στην εκδοχή του ατυχήματος.

«Δεν υπάρχει κανένα εύρημα εγκληματικής ενέργειας. Πρόκειται για ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους και αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ διότι ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα που είχε. Με λίγα λόγια το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητος» είχε δηλώσει τότε στο protothema.gr ο ιατροδικαστής που διενήργησε την πρώτη νεκροτομή κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος.

Χθες, Πέμπτη σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τον  21χρονο Νίκο στην τελευταία του κατοικία.
 
Top