O μύθος για την καταστροφή της μηχανής και η εντελώς διαφορετική πραγματικότητα
Το φρενάρισμα με τον κινητήρα δεν είναι τίποτα άλλο από το γεγονός ότι ο οδηγός βγάζει το πόδι από το γκάζι, αφήνοντας τον κινητήρα να επιβραδύνει το όχημα.

Μόνο που η φήμη θέλει τον συγκεκριμένο τρόπο πέδησης να είναι κακός για τον κινητήρα, φέρνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ την καταστροφή!

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ολότελα διαφορετική και το φρενάρισμα με το μοτέρ έχει μάλιστα και τα πλεονεκτήματά του. Κατά πρώτο, αφού δεν πατάς γκάζι, το αμάξι καταναλώνει λιγότερο καύσιμο. Και παρά το γεγονός ότι αυτό φαίνεται αμελητέο, σε ένα μεγάλο ταξίδι η ποσότητα της βενζίνης που θα εξοικονομηθεί θα είναι υπολογίσιμη.



Επίσης, με το φρενάρισμα της μηχανής τα πραγματικά φρένα του αυτοκινήτου χρησιμοποιούνται λιγότερο, κάτι που κάνει τα τακάκια να ζουν περισσότερο. Σε μεγάλες κατεβασιές από βουνά ή σε πολύωρα ταξίδια, η πέδηση με το μοτέρ λειτουργεί ευεργετικά για την υγεία των φρένων μας, καθώς δεν παραζεσταίνονται και λειτουργούν φυσιολογικά.

Όχι μόνο δεν φθείρει το αμάξι λοιπόν, αλλά το φρενάρισμα με τη μηχανή έχει και τα οφέλη του. Όπως μας εξηγεί και στο κατατοπιστικό βίντεο ο Jason Fenske…

 
Top