Να μην βασκαθεί 

«Ο Πολάκης εκπαιδεύτηκε στο αντάρτικο πόλεων στη Βιλαρίμπα και πολέμησε στο Βιλαμπάχο» - «Αν μπερδεύεις το Μπιλμπάο με την Βαρκελώνη, πόσο δύσκολο είναι να μπερδέψεις το συκώτι με το νεφρό;» - Χοντρή πλάκα στον αναπληρωτή «υπουργό υγείας για το τελευταίο «μαργαριτάρι»....

Η επιμελής τήρηση των νέων διδαγμάτων της κατά ΣΥΡΙΖΑ γεωγραφίας, έχει κάποιες παρενέργειες για το δημόσιο προφίλ ανθρώπων όπως ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, κ. Παύλος Πολάκης. Στα social media στήνεται τρικούβερτο γλέντι με τη σύγχυση συνόρων, λαών, εθνοτικών ομάδων κ.λπ.

Μετά την διχοτόμηση ελληνικών νησιών (Λέσβος-Μυτιλήνη), τη δημιουργία λιμανιών ξηράς σε παραλίμνιες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας κ.λπ, η νεωτερική θεώρηση του χάρτη όπως τον γνωρίζαμε έως σήμερα επεκτάθηκε σε διεθνή κλίμακα. Ο κ. Πολάκης, προφανώς παρασυρθείς από την οργή για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Ηριάννας και το μένος του κατά της Δικαιοσύνης που εξακολουθεί να μην συντάσσεται με τις απόψεις του, μπέρδεψε τη χώρα των Καταλανών με τη χώρα των Βάσκων.

«Πήγα στη Βαρκελώνη το 2002 στο πανευρωπαϊκό εντατικής θεραπείας (τα πρωινά στο συνέδριο, τα βράδια σε ομάδες των δέκα, μάς εκπαίδευαν στο αντάρτικο πόλης οι Βάσκοι στα στενά της Μπαρτσελονέτα). ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΜΑΣ !!!!!!!» έγραψε χθες ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του στο facebook.

Είτε το χιούμορ του δεν έγινε κατανοητό, είτε η ορμή του αλλοίωσε τις γεωγραφικές του γνώσεις, ο αναπληρωτής υπουργός έγινε αμέσως στόχος αμείλικτης σάτιρας από δεκάδες σχολιαστές στα social media. Κάποιοι προχώρησαν και σε εικαστική αποτύπωση του περιβόητου πλέον ταξιδιού του κ. Πολάκη στην Ισπανία, ενθέτοντας το πρόσωπό του στην αφίσα της υπέροχης ερωτικής ταινίας «Βίκυ, Κριστίνα, Βαρκελώνη», μαζί με την Πενέλοπε Κρουζ και την Σκάρλετ Τζοχάνσον. 



Ακολουθεί επιλογή από τα σχόλια χρηστών στα social media για την «Πολάκειο Γεωγραφία»:















 
Top