Για προληπτικούς λόγους η ομάδα της Mercedes αναγκάστηκε να αντικαταστήσει το κιβώτιο στο μονοθέσιο του Χάμιλτον μετά το Γκραν Πρι στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς παρατήρησε αυξημένη φθορά.

Σύμφωνα όμως με τον τεχνικό κανονισμό, αυτό επιτρέπεται μετά από έξι αγώνες και όχι προγενέστερα. Καθώς λοιπόν το κιβώτιο δεν είχε ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής του, οι τεχνικοί έφοροι ενημέρωσαν τη FIA για την αλλαγή και αναμένεται η ποινή.

Όπως ανακοινώθηκε, το γεγονός είναι γνωστό ήδη από την Τρίτη 4 Ιουλίου. Η Mercedes ωστόσο δεν έκανε κάποια σχετική ανακοίνωση, περιμένοντας προφανώς την απόφαση της FIA. Ο Χάμιλτον δεν φαίνεται να πτοείται από αυτή την προοπτική, καθώς στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών την Παρασκευή 7 Ιουλίου, βρέθηκε άνετα στην κορυφή.

Το ενδεχόμενο πάντως να βρεθεί στην τρίτη σειρά της εκκίνησης ανακατεύει την τράπουλα της μάχης του με τον Φέτελ και ίσως εξηγεί και το γεγονός της προσπάθειας του Χάμιλτον να τιμωρηθεί ο Γερμανός πιλότος της Ferrari για το συμβάν της επαφής τους στο Μπακού, η οποία τελικά δεν απέδωσε.

Πηγή: gazzetta.gr
 
Top