Οι Βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής πέρασαν την κεντρική πύλη του σωφρονιστικού καταστήματος της πόλης του Κορυδαλλού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια του Σωματείου, συνεχίζοντας μια πορεία αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της κοινωνίας και των κρατουμένων.

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές δίνουν συνέχεια στην τακτική παρουσία τους στις φυλακές. Αυτή τη φορά μαζί τους βρέθηκαν οι σπουδαίοι φιλέλληνες Καταλανοί: ο τραγουδοποιός Josep Tero, ο οποίος μελοποίησε ποιήματα του κορυφαίου ποιητή μας Κωνσταντίνου Καβάφη σε μετάφραση στα Καταλανικά του Eusebi Ayensa, που διετέλεσε αρκετά χρόνια διευθυντής του πολιτιστικού ιδρύματος της Ισπανίας «Θερβάντες» στην Ελλάδα.

Το περιβάλλον των φυλακών δεν είναι άγνωστο για τους δύο Καταλανούς συντελεστές καθώς συμμετείχαν σε ανάλογες πρωτοβουλίες στην πατρίδα τους, ενώ συχνά επισκέπτονται την Ελλάδα, δείχνοντας το είδος εκείνης της κοινωνικής ευαισθησίας που απαιτείται από τον κόσμο του πνεύματος. Επιπλέον, είναι φίλοι του F.C BARCELONA, που διακρίνεται για τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις του, εμπνέοντας εκατομμύρια φιλάθλους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η διατήρηση του σημείου επαφής που έχει δημιουργηθεί με ευαίσθητες και ιδιαίτερες ομάδες πληθυσμών ώστε να επιτευχθεί η άμβλυνση που χρειάζεται προκειμένου άνθρωποι διαφορετικών «κόσμων» να έρθουν πιο κοντά. Και τι καλύτερο «όχημα» θα μπορούσε να βρεθεί γι’ αυτό το κοινό ταξίδι, πέρα από την υπέροχη ποίηση του Καβάφη και του ποδοσφαίρου;

Τα ποιήματα του Καβάφη απήγγειλαν κρατούμενοι των φυλακών οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα τελετών και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάνανε πρόβες αρκετές ώρες πριν.

Εκτός των κρατούμενων ποιήματα απήγγειλαν, ο διευθυντής των φυλακών Γιαννακόπουλος και ο Φωτορεπόρτερ Χρήστος Ζουλιάτης

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα της Μπαρτσελόνας καθώς και του συλλόγου βετεράνων Προοδευτικής

Από την ομάδα των βετεράνων παρευρέθηκαν οι Μαλλιάρης Νίκος, Ξανθόπουλος Χρ, Κολέμπας Χρ, Φουράκης Ιωαν.
 
Top