Σε άρθρο τους, οι Financial Times αποκαλύπτουν πως η Ε.Ε. θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ένα “πρόστιμο-μαμούθ” στην Google, για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει η αμερικανική εταιρεία στις μηχανές αναζήτησης.
Μάλιστα, η εφημερίδα προσθέτει πως εξετάζεται το ποσό να υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, όσο ήταν δηλαδή το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην Intel το 2009.


Το παράπτωμα της εταιρείας αφορά τη χειραγώγηση των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης, με σκοπό την προώθηση της νέας της υπηρεσίας Google Shopping, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές πώλησης μίας μεγάλης γκάμας προϊόντων σε διάφορα e-shop.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες από το Παρίσι και το Βερολίνο, σε συνδυασμό με ανταγωνιστές της Google, πιέζουν τη Δανέζα Margrethe Vestager, Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού, να τηρήσει αυστηρή στάση στο θέμα.

Η έρευνα των Βρυξελλών ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια. Τον περασμένο Ιούλιο, η Επιτροπή επαναδιαβεβαίωσε με δηλώσεις την πίστη της ότι ο αμερικανικός κολοσσός “έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του, προωθώντας συστηματικά την υπηρεσία σύγκρισης τιμών, μέσω των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης”.

Πάντως, εκπρόσωπος της Ε.Ε. αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα και το ύψος του προστίμου.
Πηγή: eklogika.gr
 
Top