Για «μητέρα των μαχών» μιλούν τα συνδικάτα
Πώς θα κυκλοφορήσουν τα μέσα μεταφοράς

Νεκρώνει η χώρα από την Γενική Πανελλαδική απεργία που προκηρύχθηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει δημοσιονομικά μέτρα που πλήττει κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και επαγγελματίες με τον νέο υπολογισμό των εισφορών ...

 Συγκεκριμένα ήδη έως και σήμερα το σύνολο των συνδικάτων της χώρας μετά την προκήρυξη της απεργίας της 17ης Μαίου από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ενώ την Πέμπτη 18 Μαΐου θα συμμετάσχουν και στο Συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για την ημέρα ψήφισής των μέτρων.

 Σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων της χώρας αλλά ακόμα και των ελευθέρων επαγγελματιών θα συμμετάσχουν σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις συμμετοχής. 

Η λίστα με τις συμμετοχές στην απεργία της 17ης Μαΐου 

Πλοία 

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ «δένει» τα πλοία στα λιμάνια μέχρι την Παρασκευή

Συγκεκριμένα, στην απεργία θα συμμετέχει σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και διάφοροι επιστημονικοί φορείς οι οποίοι δεν έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις. Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαΐου ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων στις Τράπεζες με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της που παλεύει για επιβίωση.



Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».

Στη Γενική Απεργία πρόκειται να συμμετάσχει και το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), όπως και οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει το προσωπικό –κυρίως- κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.), αποφάσισε να πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας στις 16 Μαΐου ημέρα Τρίτη και 17 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και από ώρες: 06:00 έως 10:00 αμφότερες.

Την ίδια ώρα στο Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δε θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες παραστάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν επίσης οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία. Στις 17 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Αναλυτικά:

ΓΣΕΕ &ΑΔΕΔΥ, 24ωρη απεργία

Λεωφορεία, κινούνται 09:00 έως 21:00

Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) Μετρό, κινείται 09:00 έως 16:00

ΟΣΕ & Προαστιακός, 24ωρη απεργία

Τρόλεϊ, κινούνται 09:00 έως 20:30

ΠΝΟ (Πλοία), 24ωρη απεργία

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας , στάση εργασίας 11:00 έως 15:00

Απεργούν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών


Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Πέμπτη

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται την Πέμπτη 18 Μαΐου, ημέρα ψήφισης των επώδυνων μέτρων, καθώς τα συνδικάτα δίνουν ραντεβού στις 18.30, ώρα που θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή, στο Σύνταγμα. Στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.
 
Top