Στόχος με πολλά μέτωπα ανοιχτά, στα σκοτεινά μονοπάτια της νύχτας ήταν ο Βασίλης Γρίβας. 
 
Ένας στόχος δύσκολος για τους εχθρούς του, καθώς σε κάθε του βήμα είχε ανθρώπους δικούς του να τον προσέχουν και παράλληλα ο ίδιος ήταν με το χέρι του έτοιμο να πιάσει το αγαπημένο του ..
πιστόλι, που ποτέ δεν αποχωριζόταν.
 


Ένα τρωτό σημείο είχε ο 47χρονος “νονός” της νύχτας. 

Και αυτό το σημείο εκμεταλλεύτηκαν οι επαγγελματίες εκτελεστές: την υπερβολική αγάπη που είχε ο Γρίβας στον 11χρονο γιο του.
 
Οι επαγγελματίες εκτελεστές από τις ενδελεχείς παρακολουθήσεις που είχαν κάνει, διαπίστωσαν πως ο Γρίβας μένει “ακάλυπτος”, μόνο όταν πηγαίνει το παιδί του στο σχολείο. Είναι οι μοναδικές στιγμές που ο Βασίλης Γρίβας μετατρέπεται σε έναν άνθρωπο συμβατικό, έναν κοινό θνητό, ο οποίος απλά πάει το παιδί του σχολείο και ενδιαφέρεται για την πρόοδο του.
Πέραν τούτου, ο Γρίβας ήταν ένας άνθρωπος που από νωρίς άρχισε να περπατά στα επικίνδυνα μονοπάτια της νύχτας, παίζοντας την ζωή του “κορώνα γράμματα”, αλλά και τις ζωές των αντιπάλων του, στον τομέα της “προστασίας” νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.
  

Οι εκτελεστές του - όπως όλα δείχνουν ενοικιαζόμενοι επαγγελματίες Έλληνες και Αλβανοί - είχαν φροντίσει με κάθε τρόπο να μάθουν και να μελετήσουν με ακρίβεια το αδύναμο σημείο του γνωστού "νονού" της νύχτας: τον 11χρονο γιο του.
Ο Γρίβας εδώ και 4 χρόνια είχε χωρίσει με την σύζυγο του και μητέρα του παιδιού του. Το γεγονός ότι ο ίδιος διέμενε μακριά από την περιοχή, όπου βρισκόταν ο γιος του, του είχε στοιχίσει. Αμέσως, άφησε το σπίτι του στην περιοχή της Νίκαιας, και νοίκιασε διαμέρισμα κοντά στο σπίτι της πρώην γυναίκας του να είναι κοντά στο “βλαστάρι” του, για το οποίο είχε μεγάλα όνειρα και βέβαια ποτέ το παιδί του να μην ακολουθήσει το δικό του δρόμο.
Το προηγούμενο βράδυ, ο Γρίβας άφησε τους ανθρώπους που τον συνόδευαν σε κάθε του βήμα, και πήγε βόλτα με το παιδί του, ενώ στην συνέχεια κοιμήθηκαν στο σπίτι του, ώστε το πρωί να τον πάει ο ίδιος στο σχολείο. Ήδη είχε δώσει την ευκαιρία στους επαγγελματίες εκτελεστές του να τον βγάλουν από την μέση, έξω από το σχολείο του παιδιού του.
 
 Καρέ καρέ η μαφιόζικη εκτέλεση
 
Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 08:11 το πρωί, όταν το αυτοκίνητο μάρκας Μερσέντες του Βασίλη Γρίβα σταματούσε σχεδόν μπροστά στην πόρτα του Δημοτικού Σχολείου. Στην θέση του συνοδηγού κάθεται το 11χρονο παιδί του γνωστού νονού της νύχτας.
Ξαφνικά δίπλα στο αυτοκίνητο, σταματά ένα Ι.Χ. μάρκας “Χιουντάϊ” και αμέσως ο συνοδηγός, με ένα πιστόλι στο χέρι, κατεβαίνει από το όχημα και αρχίζει να πυροβολεί στο κεφάλι τον 47χρονο Γρίβα, πριν ο ίδιος προλάβει να πάρει το όπλο του, που είχε τοποθετημένο σε ένα τσαντάκι μέσης.
Ο επαγγελματίας εκτελεστής αδειάζει την γεμιστήρα του πιστολιού 9 χιλιοστών στο κεφάλι και το θώρακα του Γρίβα. Μπαίνει στο αυτοκίνητο και ο οδηγός του αναπτύσσει ταχύτητα και εξαφανίζονται από το σημείο.
Ακολουθεί πανικός, καθώς γονείς και παιδιά τρέχουν να προφυλαχθούν, ενώ αιμόφυρτη στο πεζοδρόμιο πέφτει μια μητέρα 36χρόνων, η οποία τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας. Ευτυχώς η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά στον ώμο, και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο “Σισμανόγλειο”.
 
Στο μεταξύ, οι εκτελεστές, έπειτα από τον πανικό που είχαν προκαλέσει, έστριψαν με το αυτοκίνητο στην οδό Αγαμέμνονος, όπου και τους ανέμεναν δυο συνεργοί τους με αντίστοιχες μοτοσυκλέτες με τις μηχανές αναμμένες.
 
Οι δράστες, με γρήγορες κινήσεις, κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο, ρίχνουν στο εσωτερικό του έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και το παραδίδουν στις φλόγες. 
 
Στη συνέχεια με γρήγορες κινήσεις ανεβαίνουν στις δυο μοτοσυκλέτες και αμέσως οι οδηγοί τους αναπτύσσουν ταχύτητα και εξαφανίζονται από την περιοχή. 
 
Με αυτή την τελευταία σκηνή, είχε πια ολοκληρωθεί μια από τις πιο θεαματικές μαφιόζικες εκτελέσεις στα ελληνικά χρονικά.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
http://www.newsit.gr/
 
Top