Ένα αρχαίο οχυρό ή φυλακή – το Por-Bajin ή Por-Bazhyn ή Por-Bazhyng – αποτελεί μυστήριο για πολλούς επιστήμονες, ιστορικούς, ακόμη και για τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Κανείς δεν έχει ιδέα για ποιο λόγο χτίστηκε αυτό το οχυρό ηλικίας 1.300 ετών σε ένα απομακρυσμένο νησί της Σιβηρίας στην Ρωσία.
Ας εξερευνήσουμε το μυστήριο πίσω από το οχυρό αυτό.

Χτισμένο σχεδόν 1.300 πριν, αυτό το παράξενο οχυρό, το Por-Bajin, βρίσκεται στην Σιβηρία και συνεχίζει να μπερδεύει τους ηγέτες και τους ειδικούς.

Με μια πρώτη ματιά, αναρωτιέται κανείς αν είναι ορθογώνιο οχυρό ή φυλακή.

Οι επιστήμονες και οι ιστορικοί έχουν διαφορετικές απόψεις.

Κάποιοι πιστεύουν ότι δημιουργήθηκε για να προσελκύσει κόσμο και ότι δεν ήταν φυλακή. Άλλοι λένε ότι χρησιμοποιήθηκε κυρίως σαν μοναστήρι ή ιερός τόπος ή ακόμα και σαν αρχαίο ιστορικό παρατηρητήριο. Το Por-Bajin βρίσκεται ανάμεσα στις οροσειρές Sayan και Altai και απέχει περίπου 4.000 χιλιόμετρα από την Μόσχα.

Κανείς δεν γνωρίζει γιατί χτίστηκε.

Λέγεται ότι αυτό το ακατανόητο νησί ανακαλύφθηκε κατά την περίοδο του Uighur Khaganate στα 744-840 μ.Χ. Αυτό που μπερδεύει τους ειδικούς είναι το γεγονός ότι το οχυρό χτίστηκε σε ένα απολύτως απομονωμένο σημείο, σε μεγάλη απόσταση από τις μεγαλύτερες κοινότητες και τους αρχαίους δρόμους εμπορίου.
Βασισμένοι σε παρατηρήσεις, οι ειδικοί λένε ότι το οχυρό χτίστηκε ακολουθώντας την κινεζική αρχιτεκτονική παράδοση. Τα τοιχώματα του παραμένουν άθικτα. Η εσωτερική αυλή είναι χωρισμένη με την κεραμοσκεπή την οποία συγκρατούν 36 ξύλινες κολόνες.

Αυτό το Αρχαίο Κάστρο ηλικίας 1.300 ετών έχει Σοκάρει Ιστορικούς & Επιστήμονες. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει το Μυστικό του…

Βρίσκεται 2.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην Σιβηρία, όπου επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι σιβηρικοί Times αναφέρουν: «Αυτό που μπερδεύει τους ειδικούς, ωστόσο, είναι η έλλειψη στοιχειωδών συστημάτων θέρμανσης, ειδικά δεδομένου ότι το Por-Bajin βρίσκεται 2.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και πλήττεται από τον σιβηρικό καιρό». Ακόμα και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε μπερδεμένος. Είπε:

«Έχω πάει σε πολλά μέρη, έχω δει πολλά πράγματα, αλλά ποτέ κάτι τέτοιο.»


Δείτε το μυστηριώδες νησί στο βίντεο:

http://www.videogram.com/embed/1782aaf0-346c-476d-9d1f-d771c3cb441b





ΠΗΓΗ
 
Top