Άμεση η αντίδραση τού Προέδρου της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Νίκου Τράκα, στην εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, για υποχρεωτική ένταξη των προνήπιων στα νηπιαγωγεία, ανακοινώνοντας έκτακτη σύγκληση τής Εκτελεστικής Επιτροπής τής Ομοσπονδίας, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 9 το πρωί.
Ο κ. Τράκας κάνει λόγο για ταφόπλακα στη λειτουργία των Βρεφονηπιακών, Παιδικών Σταθμών Δήμων, «που οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους γονείς και σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους».
«Προειδοποιούμε πως στην αδιαλλαξία τής Κυβέρνησης η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις. Πρώτο βήμα η έκτακτη σύγκληση τής Εκτελεστικής Επιτροπής τής Π.Ο.Ε Ο.Τ.Α., την Δευτέρα, στις 9 το πρωί.
Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση και όσους μεθοδεύουν την διάλυση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, ερήμην των εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών, αλλά και του συνόλου των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ανακαλέσουν άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβουν την ευθύνη των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, που για εμάς είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ. ΟΣΟΙ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΑΣΑΝ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ», κάνει σαφές…, στην ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
"Η μονομερής εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, οδηγεί σε διάλυση τον θεσμό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που κατά γενική παραδοχή αποτελεί μια επιτυχημένη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εστιασμένη στο παιδί και την ψυχοσωματική του εξέλιξη.
Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί φιλοξενούν σήμερα παιδιά προνηπιακής ηλικίας (έως το 2006 και νηπιακής ηλικίας) τα οποία παρακολουθούν παιδαγωγικά προγράμματα υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Η απόφαση του Υπουργού Παιδείας που ελήφθη ερήμην των εργαζομένων αλλά και συνολικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, αφού όχι μόνο αψηφά τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους, αλλά υπονομεύει το επιστημονικό αντικείμενο αλλά και τις θέσεις εργασίας. Η απάντηση της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων θα είναι άμεση και σε αγωνιστική κατεύθυνση με στόχο την άμεση ανάκληση της «εξαγγελίας».
Την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η οποία και θα αποφασίσει την άμεση προκήρυξη κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση τόσο του θεσμού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών όσο και των εργασιακών και επιστημονικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτούς."

 
Top