Σοβαρό θέμα εσωτερικής λειτουργίας και συνδικαλιστικής δεοντολογίας της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. - με νομικές και ενδεχομένως ποινικές προεκτάσεις... - θέτει η «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.», με αναφορά στον επικεφαλής τής ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α., Βασίλη Γκιτάκο, και τη φερόμενη «σχέση» του με συγκεκριμένη ιστοσελίδα - όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.» - με κυριότερα τα ακόλουθα:
Α) «…εσκεμμένη διαστρέβλωση των όσων πραγματικά συμβαίνουν (σ.σ. συνεδριάσεις Ε.Ε.)».

Β) «…Ιδιαίτερα, όταν έχουμε αρμοδίως ενημερώσει όλα τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.ΤΑ. για τις “οικονομικές προτάσεις συνεργασίας” που η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει κάνει προς την Διοίκηση της Ομοσπονδίας που όπως ήταν φυσικό δεν έγιναν αποδεκτές».

Γ) «…Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.ΤΑ. δεν μπορεί να λειτουργούν ούτε ως “ανταποκριτές” ούτε ως “λαγοί” της παραπληροφόρησης των εργαζομένων για την δημιουργία και μόνο εντυπώσεων!!!».

Δ) «…Άλλωστε το είπαμε… είναι πολλά τα λεφτά Βασίλη!!!».

Ε) «…Εκτός και εάν προτείνεις να ξανασκεφτούμε τις… προτάσεις συνεργασίας υποκύπτοντας στην πίεση!!!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

"Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που η γνωστή «δημοσιογραφική» ιστοσελίδα επιτίθεται με «πολιτικοσυνδικαλιστικά» χαρακτηριστικά στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά και στην παράταξή μας, επικαλούμενη «απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες», παραπέμποντας ουσιαστικά σε Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αφού αναφέρεται σε όσα στο πλαίσιο της συνεδρίασής της έχουν «ειπωθεί». Με δεδομένο πως ο «ανταποκριτής» της συγκεκριμένης ιστοσελίδας σύμφωνα και με την παραδοχή του ιδίου είναι ο επικεφαλής του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. και Α΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Βασίλης Γκιτάκος και με δεδομένο πως υπάρχει εσκεμμένη διαστρέβλωση των όσων πραγματικά συμβαίνουν, επαναδιατυπώνουμε την άποψη ότι τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α οφείλουν επωνύμως και ευθαρσώς να διατυπώνουν τις απόψεις τους. Ιδιαίτερα, όταν έχουμε αρμοδίως ενημερώσει όλα τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.ΤΑ. για τις «οικονομικές προτάσεις συνεργασίας» που η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει κάνει προς την Διοίκηση της Ομοσπονδίας που όπως ήταν φυσικό δεν έγιναν αποδεκτές.

Είναι δικαίωμα του καθενός φυσικού προσώπου ή «δημοσιογραφικής» ιστοσελίδας να γράφουν και να λένε ότι επιθυμούν. Προστατεύοντας όμως το κύρος και την αξιοπιστία της Ομοσπονδίας ειδικά για δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.ΤΑ. δεν μπορεί να λειτουργούν ούτε ως «ανταποκριτές» ούτε ως «λαγοί» της παραπληροφόρησης των εργαζομένων για την δημιουργία και μόνο εντυπώσεων!!!

Κατανοούμε πως μετά την διάσπαση του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. τα εσωτερικά προβλήματα που δημιουργούνται οδηγούν σε σπασμωδικές κινήσεις. Η συνδικαλιστική όμως αντιπαράθεση κ. Βασίλη Γκιτάκο δεν μπορεί να οδηγεί σε εκπτώσεις ηθικής, πόσο μάλλον όταν είναι σε σένα γνωστοί οι λόγοι της «συνδικαλιστικής» αντιπαράθεσης με την «δημοσιογραφία» της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Άλλωστε το είπαμε… είναι πολλά τα λεφτά Βασίλη!!!

Εκτός και εάν προτείνεις να ξανασκεφτούμε τις… προτάσεις συνεργασίας υποκύπτοντας στην πίεση!!!

Αθήνα, Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής"
 
Top