«Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του». Με αυτά τα λόγια  η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επιχειρηματολόγησε υπέρ της αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους.

Είναι η πρώτη φορά που η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού για αποφυλάκιση παρά τις δεκάδες αιτήσεις που ο ίδιος έχει καταθέσει στο παρελθόν.

Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως θα πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρώην υπουργού, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του.

Όπως υποστήριξε «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει», ενώ πρόσθεσε ότι αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά ενώ είναι κρατούμενος και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι θα ήταν άλλη η περίσταση, αν ήταν ελεύθερος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σοβαρά προβλήματα  υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στον άλλο.

 
Top