Το πτώμα ενός ηλικιωμένου άνδρα που έχασε τη ζωή του το πρωί του Σαββάτου σε πυρκαγιά στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ήταν επί ώρες στο δρόμο τυλιγμένο με μία σακούλα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 9 το πρωί σε μικρή μονοκατοικία στην οδό Νικοπόλης. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός.

Από εκείνη τη στιγμή το πτώμα ήταν εκτεθειμένο στο δρόμο, με κίνδυνο να γίνει βορά στα ζώα, καθώς ο εκλιπών φρόντιζε δεκάδες σκυλιά.

Αστυνόμος, ειδοποίησε το γραφείο τελετών για να μεταφέρει τον άτυχο άνδρα στο νεκροτομείο. Επειδή όμως δεν υπήρχαν λεφτά για να πληρωθεί, δεν το παρέλαβε.

Τελικά, το μεσημέρι ειδοποιήθηκε άλλο γραφείο τελετών που δέχθηκε να κάνει την μεταφορά, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος έμενε επί χρόνια σε μία μικρή μονοκατοικία σε συγκρότημα, το οποίο ανήκει στο Καρίπειο ίδρυμα.

Ο εκλιπών αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και οικονομικά προβλήματα. Συγγενείς δεν είχε στην Θεσσαλονίκη. Τον φρόντιζε ένας νεαρός από την περιοχή, ο οποίος και τον βρήκε νεκρό.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου είχαν ειδοποιηθεί από τον Δεκέμβριο για τις άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε. Τον βοηθούσαν με καθημερινό γεύμα από την εκκλησία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με πηγές, από το δήμο ζητήθηκε από τότε και η παρέμβαση του εισαγγελέα.

Πηγή: rthess.gr

 
Top