Κρήτη:Ο ιδιοκτήτης αναρωτήθηκε αν έκανε κανένα έγκλημα όταν είδε μπροστά του αστυνομικούς. Το λυκόσκυλο βρέθηκε φοβισμένο...
«Μετά από καταγγελία κατοίκου της περιοχής μεταβήκαμε με κλιμάκιο της αστυνομίας στο σημείο όπου βρίσκονταν 3 σκυλιά σε ιδιόκτητο χώρο στην περιοχή του Βαμβακόπουλου-Αγιάς. ο ιδιοκτήτης των οποίων συνελήφθη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος και συνεχίζει: «Οι συνθήκες που ζούσαν τα 3 σκυλιά ήταν τρισάθλιες.
Το υπερήλικο λυκόσκυλο, που έζησε όλη του τη ζωή σύμφωνα με την καταγγελία δεμένο – είναι ζήτημα αν λύθηκε 3-4 φορές- ζούσε ανάμεσα σε ακαθαρσίες, σε άπειρα πεταμένα αντικείμενα παντού, με αλυσίδα κοντή ίσα να ανεβαίνει στο  σπιτάκι του, το οποίο είχε τρύπες με τη βροχή και το κρύο να μπαίνει από παντού. Το δε καλοκαίρι η καυτή λαμαρίνα καθιστούσε αδύνατη την προστασία του σκύλου...Και τα δύο αυτά σκυλιά επίσης δεν λύνονταν ποτέ, πέρασαν δε τον πολικό φετινό χειμώνα παντελώς απροστάτευτα.Κοντολογίς δεν πληρούσαν ούτε κατά το ένα χιλιοστό τις προϋποθέσεις, που θέτει ο νόμος. Επειδή ο ιδιοκτήτης αναρωτήθηκε κατά την σύλληψή του, αν έκανε κανένα κακούργημα, να υπενθυμίσουμε οτι η παθητική κακοποίηση των ζώων είναι βαρύ πλημμέλημα με ποινές φυλάκισης απο 1 έως 5 έτη, ποινικό πρόστιμο απο 5.000 έως 15.000 ευρώ τα δε διοικητικά πρόστιμα στην περίπτωση των 3 σκύλων θα ανέλθουν σε πολλές εκατοντάδες ευρώ .

Για μια ακόμη φορά να πούμε, ότι όποιος δεν μπορεί να έχει τα κατοικίδιά του όπως τους αξίζει και όπως επιτάσσει ο νόμος, ας μην αποκτούν κατοικίδιο. Μπορούν να κάνουν και χωρίς αυτά. Δεν χρειάζεται να τα βασανίζουν. Στον ιδιοκτήτη παραδώσαμε το πρωτόκολλο ευζωίας, του ζητήσαμε να αλλάξει άρδην τις συνθήκες, τον ενημερώσαμε δε για τις ποινικές και διοικητικές συνέπειες στην περίπτωση που εγκαταλείψει τα σκυλιά. Να πούμε ότι οι αστυνομικοί έπραξαν σωστά το καθήκον τους Το λόγο έχει η εισαγγελία Χανίων. Μπορούν να κάνουν και χωρίς αυτά. Δεν χρειάζεται να τα βασανίζουν».
Πηγή:  και φωτογραφικό υλικό zarpanews.gr

 
Top