ΑΠΟ ΤΟ AIGALEOPRESS

ΝΕΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ-ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΡΜΠΑ!

ΕΝΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ...Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟΝ "ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ"...

ΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΙΡΜΠΑ;;; 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ 4447/2016 ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ  ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ  Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΤΕ ΤΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ...ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ;;; 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ:

Αντιδράσεις από όλα τα κόμματα και αίτημα να ανακληθούν οι διορισμοί και να ανακαλέσει την υπογραφή του ο Νίκος Βούτσης, εχει προκαλέσει η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να μετατρέψει διορισμένους και απασχολούμενους που μέχρι τωρα ήταν μετακλητοι σε σχεδόν μόνιμους, με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» που έφερε την υπόθεση στο φως το γραφείο Τύπου της Βουλής έκανε λόγο για “ανακρίβειες” χωρίς όμως να αναφέρει κάτι για τις τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις υπαλλήλων των οποίων το χαρακτηριστικό είναι η διαδοχική πρόσληψη αρχικά ως μετακλητού και στη συνέχεια ως ΙΔΑΧ – κάτι το οποίο επί της ουσίας απαγορεύεται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο πρώτος διορισμός , έγινε σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου" για πρόσωπο το οποίο το προηγούμενο διάστημα εργαζόταν ως μετακλητή στο γραφείο του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής Κ. Βασιλάκη.

Ο διορισμός με την ιδιότητα μετακλητού-βοηθητικού προσωπικού έγινε στις 22/11/2015. Στις 13/3/2017 (μετά, δηλαδή από τον διορισμό ως ΙΔΑΧ) εκδόθηκε η "διαπιστωτική πράξη" του Προέδρου της Βουλής για την "αυτοδίκαιη παραίτηση" του εν λόγω προσώπου από τη θέση του μετακλητού.

Ο δεύτερος σε θέση ΙΔΑΧ έγινε με ημερομηνία 14/3/2017. Το πρόσωπο αυτό αρχικά εμφανίζεται να έχει προσληφθεί ως μετακλητή στο γραφείο της τέως Προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου , στις 21/4/2015.

Στην συνέχεια εκδίδεται διαπιστωτική πράξη απόλυσής της στις 14/10/2015, όταν έχουμε πλέον και τη λήξη της θητείας της τέως Προέδρου. Δέκα ημέρες αργότερα, στις 24/10/2015 η ίδια υπάλληλος επαναπροσλαμβάνεται εκ νέου ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο αυτή τη φορά του νέου Ειδικού Γραμματέα, όπου και φαίνεται να παραμένει μέχρι να γίνει ΙΔΑΧ.

Ο τρίτος διορισμός αφορά υπάλληλο που εμφανιζόταν να είναι ως τις 14/10/2015 μετακλητή στο γραφείο του τέως γ.γ. Γ. Θαλάσση. Στις 30/10/2015 τοποθετήθηκε μετακλητή εκ νέου στο γραφείο πλέον του τότε νέου Προέδρου της Βουλής. Στις 17/6/2016 εμφανίζεται πρόσληψή της ως Ειδική Σύμβουλος πια στο γραφείο του γ.γ. της Βουλής. Στις 22/2/2017 δημοσιοποιείται πρόσληψή της πλέον ως Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, και στις 13/3/2017 εκδίδεται η διαπιστωτική πράξη παραίτησής της από τη θέση της Ειδικού Συμβούλου

Στον Κανονισμό της Βουλής - Μέρος β', και στο άρθρο 36 §1α, τονίζεται ότι : "Απαγορεύεται η μετατροπή της εργασιακής σχέσης του μετακλητού υπαλλήλου που επάγεται διορισμό σε οργανική ή προσωποπαγή θέση μονίμου ή ιδιωτικού δικαίου προσωπικού της Βουλής".

Παντός το γραφείου Τύπου της Βουλής, υποστηρίζει ότι “δεν έγινε μετατροπή εργασιακής σχέσης μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή”.

Όμως το έγγραφο της Βουλής για τον έναν από τους τρεις διορισμούς αλλα αναφέρει “Η ….. η οποία κατείχε θέση μετακλητού υπαλλήλου, παραιτήθηκε αυτοδίκαια από τη θέση αυτή, λόγω πρόσληψής της σε άλλη θέση” – δηλαδή της προτάθηκε να τοποθετηθεί σε θέση αορίστου χρόνου και τότε πήρε την απόφαση να παραιτηθεί.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βουτσης μιλάει και για προσπάθεια ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής.

Όμως με βάση την ενημέρωση της Βουλής, οι μετακλητοί αντί να μειώνονται αυξάνονται. Στις 31/5/2015 ήταν 110, στις 31/6/2016 ήταν 139, και την 1/1/2017 ήταν ακόμα λίγο περισσότεροι: 142 μετακλητοί υπάλληλοι.

Αναλυτικά η απάντηση του προέδρου της Βουλής:

«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

Εάν είχε γίνει μια ενδελεχής δημοσιογραφική έρευνα, οι συντάκτες που γράφουν ή αναπαράγουν εν γνώσει τους ανακρίβειες θα είχαν αντιληφθεί ότι σε καμία περίπτωση, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, δεν έγινε μετατροπή εργασιακής σχέσης μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή.

'Επίσης θα είχαν ανακαλύψει ότι σήμερα στη Βουλή υπάρχουν 111 κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων, 201 κενές θέσεις υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου καθώς και 24 κενές θέσεις μετακλητών υπαλλήλων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν επέλεξε τη δυνατότητα που έχει για να καλύψει αυτές τις θέσεις όπως επανειλημμένως είχε γίνει στο παρελθόν. Αντιθέτως εργάζεται συστηματικά ώστε να μειώσει τον αριθμό των μετακλητών υπάλληλων της Βουλής. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ληφθεί αποφάσεις που ήδη υλοποιούνται».

Αντιδράσεις από τα κόμματα

Πάντως το όλο θέμα ετέθη, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής από τους κ. Θ.Παπαθεοδώρου και Γρ. Ψαριανό ενώ ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος σχολίασε: «Οι προσλήψεις από το ΣΥΡΙΖΑ μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή με συμβάσεις αορίστου χρόνου είναι παράνομες βάση του Κανονισμού της Βουλής, Μέρος Β΄, άρθρου 36, παρ. 1α , όπως τροποποιήθηκε το 2013, οπότε και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία νομοθέτησε την απαγόρευση αυτή. Πρέπει να αντιδράσουν όλα τα κόμματα και ο Πρόεδρος της Βουλής να ανακαλέσει την υπογραφή του».



iefimerida.gr
 
Top