Με τελετές αγιασμού και παρουσία του γενικού περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υποστράτηγου Νίκου Μενεξίδη, αλλά και των κατά τόπους δημάρχων, ξεκίνησε σήμερα στον Έβρο η λειτουργία του θεσμού του τοπικού αστυνομικού.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην Νέα Βύσσα του δήμου Ορεστιάδας, τους Μεταξάδες του δήμου Διδυμοτείχου και στα Λάβαρα του δήμου Σουφλίου, ο τοπικός αστυνομικός από σήμερα τίθεται στην υπηρεσία του πολίτη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο νέος θεσμός «έρχεται να βελτιώσει την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και να εκπληρώσει την κοινωνική προσδοκία για καθημερινή παρουσία και άμεση επικοινωνία του πολίτη με τον αστυνομικό».

Μετά το πέρας των τελετών αγιασμού, ο Νίκος Μενεξίδης τόνισε την σπουδαιότητα της παρουσίας του τοπικού αστυνομικού στις συγκεκριμένες περιοχές, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές για την βοήθειά τους στην υλοποίηση του θεσμού και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν, να εμπιστευτούν και να αξιοποιήσουν τον τοπικό αστυνομικό, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.
 
Top