Οι ατυχίες που χτύπησαν έναν ηλικιωμένο λαχειοπώλη από το Ηράκλειο και τον υποχρέωσαν να εργάζεται από το πρωί ως το βράδυ για να ξεχρεώσει, δεν στάθηκαν ικανές να κάμψουν την ακεραιότητα και την αξιοπρέπειά του όταν βρήκε τυχαία στο κέντρο της πόλης ένα πορτοφόλι που περιείχε 1.200 ευρώ!

Ο 78χρονος Βασίλης Καρούσος, πατέρας δυο παιδιών που τα βγάζει δύσκολα πέρα, δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να κρατήσει τα χρήματα. Αντίθετα, έτρεξε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και παρέδωσε το πορτοφόλι με ακέραιο το περιεχόμενό του, εισπράττοντας τα συγχαρητήρια των αστυνομικών που τον γνώριζαν ως κλασική φιγούρα της πόλης και φτωχό βιοπαλαιστή.

Κι όμως, στην προχωρημένη ηλικία του, ο 78χρονος αναγκάζεται να αναζητά ολημερίς το μεροκάματο πουλώντας λαχεία για να ζήσει την οικογένειά του, ξεχρεώνοντας ταυτόχρονα το χρέος των συνολικά 5.000 ευρώ που έχει από μια κλοπή και τρεις απώλειες των λαχείων που προόριζε για πώληση και από μια ληστεία με δράστη έναν αλλοδαπό ο οποίος του έκλεψε τις εισπράξεις μέσα στο πρακτορείο που πήγε να τις παραδώσει!
πηγη makeleio.gr
Πηγή φωτογραφίας: neakriti.gr
 
Top