Η Seat Componentes ανέλαβε τη κατασκευή του νέου κιβωτίου ταχυτήτων MQ281 του Ομίλου Volkswagen, ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου που θα εξοπλίζει τα οχήματα της πλατφόρμας MQB. 

Το κιβώτιο θα κατασκευάζεται στην μονάδα που βρίσκεται στο El Prat de Llobregat, η οποία είναι μία από τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις κατασκευής συστημάτων μετάδοσης του Ομίλου VW σε όλο τον κόσμο, μαζί με αυτές στο Kassel (Γερμανία), Mladá Boleslav και Vrchlabi (Τσέχικη Δημοκρατία), Córdoba (Αργεντινή) καθώς και τέσσερα εργοστάσια στη Κίνα (Tianjin, Dalian, Changchun and Anting).

Η Seat θα αρχίζει να κατασκευάζει αυτό το κιβώτιο ταχυτήτων το 2019 και η ετήσια παραγωγική ικανότητα προβλέπεται να φτάσει τις 450.000 μονάδες, με παγκόσμια διανομή. Με τη παραγωγή του MQ281, η Seat Componentes, ένα από τα τρία παραγωγικά κέντρα της Ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, εκτός από εκείνα του Martorell και της Βαρκελώνης, θα φτάσει τη μέγιστη παραγωγική δυναμική της. Το πρώτο μοντέλο που θα είναι εξοπλισμένο με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι το Passat.

Μέχρι το 2019, το εργοστάσιο θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί με νέο εξοπλισμό και γραμμές παραγωγής ώστε οι εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες να κατασκευάζουν καθημερινά 1.800 νέα MQ281.

H τρέχουσα ετήσια παραγωγή της Seat Componentes είναι περίπου στα 650.000 κιβώτια, αριθμός που αναμένεται να φτάσει σύντομα τις 800.000 μονάδες. Το κέντρο διαθέτει εργατικό δυναμικό πάνω από 1.000 εργαζόμενους και εξάγει το 70% της παραγωγής του.

Από την ίδρυση του το 1979, το κέντρο παραγωγής εξαρτημάτων της Seat έχει αναγνωριστεί επανειλημμένως για την αποτελεσματικότητα του και την υψηλή ποιότητα διαδικασιών παραγωγής. Από το 2010 έως το 2013, αναδιοργάνωσε τις παραγωγικές ροές προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα, η παραγωγικότητα και η ποιότητα. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2013 απέσπασε το Βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας σε αναγνώριση της στρατηγικής της στο lean management.

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr
 
Top