Συμβολή στην πρώιμη καταγραφή πιθανής κακοήθειας
ΤΟ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ «ΟΠΛΟ» ΣΤΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
Χωρίς «μυστικά» οι παθήσεις της μήτρα
ς και των ωοθηκών
Στο ποσοστό ρεκόρ του 93,5 τοις εκατό, ανέρχεται η ακρίβεια διάγνωσης με την τρισδιάστατη υπερηχογραφία, την πλέον πρόσφατη εξέλιξη στο απεκονιστικό πεδίο, γεγονός που την καθιστά ένα από τα εγκυρότερα διαγνωστικά μέσα που συμβάλλουν καθοριστικά στον αγώνα πρόληψης και πρόωρης διάγνωσης του καρκίνου της μήτρας και των ωοθηκών.
«Η τρισδιάστατη υπερηχογραφία πλεονεκτεί στο ότι καθορίζει επακριβώς την βλάβη, πραγματοποιεί μέτρησή της και επιτρέπει την πολυεπίπεδη παρουσίαση και τον βαθμό διήθησης ή διάσπασης της κάψας του όγκου», υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο Δρ. Νικόλαος Σκαρτάδος, Μαιευτήρας Χειρουργός-Γυναικολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή τον συντονισμό της εκπαίδευσης πάνω στη νέα τεχνική στο πλαίσιο του Συνεδρίου για την Εμβρυμητρική Ιατρική και Υπερηχογραφία στη Γυναικολογία που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.
Η υψηλής ακρίβειας απεικονιστική αυτή τεχνική, η οποία εφαρμόζεται στην Ελλάδα από εξειδικευμένους γυναικολόγους με βάση συγκεκριμένα πρωτόκολλα,  παρέχει νέες δυνατότητες στην ανίχνευση της παθολογίας των πυελικών όγκων, γεγονός που επιτρέπει την ασιοδοξία για μείωση της νοσηρότητας και θνησιμότητας της συγκεκριμένης νόσου.
«Η πρόγνωση εφόσον διαγνωσθεί έγκαιρα είναι ιδιαίτερα θετική και αυτό ενισχύεται με τις σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους, αρκεί η κάθε γυναίκα να μην αμελεί τους τακτικούς της προληπτικούς ελέγχους» συμπληρώνει ο Δρ. Σκαρτάδος και υπενθυμίζει πως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι η 2η  πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες στην Ευρώπη, με τον καρκίνο της μήτρας και των ωοθηκών να καταλαμβάνει την 3η και 4η θέση.

 
Top