Tο σκάφος ερευνών TCG CESME πλέει στην περιοχή του Αιγαίου.

Το τουρκικό σκάφος κινείται αυστηρά εντός της περιοχής του Βορείου Αιγαίου. Yδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 Φεβρουάριου και «μέχρι νεότερα» ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει η Άγκυρα με το σκάφος ερευνών TCG CESME.
Ειδικότερα το πεδίο ερευνών περιλαμβάνει τη θαλάσσια περιοχή, η οποία εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης, σύμφωνα με την NAVTEX 244/17.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το ΓΕΕΘΑ στο OnAlert.gr τονίζεται οτι σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας όπου υπήρχε κορύφωση της έντασης με την Τουρκία η παρουσία του ΠΝ ηταν ισχυρή στο Αιγαίο ενω όπως μάθαμε υπήρχε και ισχυρή παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε εξελιξη ήταν άσκηση του Πολεμικού Ναυτικου στην οποία ηταν το 40% του στόλου στην θάλασσα. Μια δύναμη επιφανείας αποτελούμενη απο 4 φρεγάτες, ενα πετρελαιοφώρο, ενω συμμετείχαν επίσης και υποβρύχια και πυραυλάκατοι.

Όλα αυτα σε μια περίοδο που υπήρχε τεταμένη ένταση με την Τουρκία και κατά συνέπεια σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο προέκυπτε υπήρχε άμεση δυνατότητα επέμβασης της δύναμης αυτης σε οποιαδήποτε περιοχή του ανατολικού Αιγαίου εντός 3 ωρών.
Κατα συνέπεια η παρουσια του ΠΝ ηταν ισχυρή στο Αιγαίο.
 
Top