Τι αναφέρει η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το σχέδιο διάσωσης



- Ανάβει το πράσινο φως για την εξαγορά της Μαρινόπουλος από τον όμιλο Σκλαβενίτη
- Η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας


Εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ. Η πιο σημαντική επιχείρηση εταιρικής διάσωσης στην προβληματικότατη ελληνική αγορά, αυτή της εταιρίας Μαρινόπουλος από την εταιρία Σκλαβενίτης, σώθηκε στο νήμα!

Έτσι, βάσει της απόφασης αυτής ανάβει το «πράσινο φως» για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, κατ' ουσίαν της εξαγοράς της από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους. Και στην συμφωνία που είχε επιτευχθεί αναφερόταν ότι όλα θα έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί συμπεριλαμβανομένων και των δικαστικών αποφάσεων τουλάχιστον ένα μήνα πριν.

Οι ημερομηνίες αυτές μπήκαν στα κείμενα ως απώτατες αφού όταν μετά τις κοπιώδεις διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου έγινε η συμφωνία, θεωρήθηκε από όλους ότι πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα προκειμένου να ανασάνει η αγορά που αγωνιούσε και ανέμενε λύση για τα τεράστια χρέη της Μαρινόπουλος. Και τότε όλοι θεωρούσαν ότι πολύ πριν τα Χριστούγεννα το σχέδιο θα είχε γίνει πραγματικότητα.

 
Top