Κομματάκι… ακριβή ήταν η τσάρκα στην Αμέρικα των Καμμένου και Παππά. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη»:
«Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Gulfstream, δικινητήριο, αμερικανικής κατασκευής, αγορασθέν από την κυβέρνηση Σημίτη (για τις ανάγκες της τότε ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ), μπορεί να πραγματοποιήσει χωρίς ανεφοδιασμό υπερατλαντικές πτήσεις.

Αυτό το αεροσκάφος χρησιμοποίησαν δύο υπουργοί της κυβέρνησης για να παραστούν στις τελετές των ομογενών με την ευκαιρία της ορκωμοσίας Ντόναλντ Τραμπ. Προσοχή, όχι στην ορκωμοσία του νέου πλανητάρχη, αλλά στις εκδηλώσεις των ομογενών για τον Τραμπ.

 Επισήμως η Πολεμική Αεροπορία δίνει τα εξής στοιχεία για το κόστος πτήσης του συγκεκριμένου αεροσκάφους (άλλωστε είναι δημοσιευμένα εδώ και χρόνια, πλην όμως ουχί επικαιροποιημένα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως).

Η ώρα πτήσης στοιχίζει 5.400 ευρώ. Η Πολεμική Αεροπορία λέει επισήμως ότι το Gulfstream που μετέφερε τους Νίκο Παππά και Πάνο Καμμένο (φωτογραφία) έκανε 11 ώρες για να πάει (χωρίς ανεφοδιασμό) στην Ουάσιγκτον και 11 ώρες για να γυρίσει.

Δηλαδή, μόνο το κόστος πτήσης στοίχισε 112.000 ευρώ (αυτά τα επίσημα στοιχεία επικαλείται συνεχώς το Μέγαρο Μαξίμου για να αποδείξει ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος δεν καίει καθόλου). Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Στο κόστος πτήσης του Gulfstream δεν περιλαμβάνονται ούτε τα landing fees, ούτε τα τέλη παραμονής στο αεροδρόμιο, ούτε βεβαίως τα over flights fees.

Δεν στοιχίζουν και λίγα, όπως ακόμα δεν γνωρίζουν στην Πολεμική Αεροπορία και πόσο ακριβώς χρεώθηκε από την Ουάσιγκτον η κηροζίνη. Θα έλεγε κανείς ότι άξιζε το κόπο και άξιζε το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού εάν γίνονταν στην Ουάσιγκτον σημαντικές επαφές.

Και οι υπουργοί ποιους είδαν; Κυρίως ομογενείς…».
Πληρώστε κοροιδάρες Έλληνες φορολογούμενοι! Πληρώστε και σκάστε!
(ΥΓ): Αλήθεια, διαθέτει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο σύστημα προστασίας από τους… ψεκασμούς; Ή έβαλε ο συριζοπάνος για να μπορέσει να ταξιδέψει… άφοβα;
πηγη
 
Top