Η αμερικανική ενδοχώρα ήταν κάποτε διάστικτη από χιλιάδες τελετουργικά και αναχώματα. Έχουν δημιουργηθεί σε μια μεγάλη περιοχή που εκτεινόταν από την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών προς τον Κόλπο του Μεξικού και από τον ποταμό Μισισίπι έως τα Απαλάχια Όρη.
Όταν οι Ευρωπαίοι έφτασαν για πρώτη φορά στην Αμερική ανακάλυψαν ότι οι ντόπιοι δεν είχαν καμία γνώση της καταγωγής τους, νόμιζαν ότι κάποιος χαμένος πολιτισμός που δεν σχετίζονταν με τους Ιθαγενείς Αμερικανούς ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία τους, επειδή υποτίθεται ότι ήταν απολίτιστοι και πάρα πολύ απλοί για να δημιουργήσουν αυτά τα μνημεία.
Αυτές οι μυστηριώδεις αρχιτέκτονες δομές έγιναν γνωστές απλά ως «mound builders».
Εικασίες σχετικά με αυτόν τον άγνωστο πολιτισμό έδωσαν αφορμή για πολλές θεωρίες. όπως για τη «χαμένη φυλή από το Ισραήλ» που ήρθε στην Αμερική και έχτισε αυτά τα αναχώματα, ως και για ανθρώπους από την Ατλαντίδα. Είναι πλέον αποδεκτό σε μεγάλο βαθμό ότι οι οικοδόμοι των αναχωμάτων δεν ήταν άλλοι από τους προγόνους των σημερινών Αμερικανικών φυλών Native που έζησαν πριν από καιρό και έχουν ξεχαστεί τα πάντα γι ‘αυτούς.
Η αρχαιολογική έρευνα δείχνει ότι τα αναχώματα χτίστηκαν από πολλές διαφορετικές κοινωνίες που ζούσαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, που εκτεινόταν από το 3500 π.Χ. έως περίπου 1000 μ.Χ.. Μερικοί από αυτούς ήταν κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες και άλλοι ήταν αγρότες. Τα αναχώματα χτίστηκαν για διαφορετικούς σκοπούς, και είχαν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, που ήταν με επίπεδες κορυφές πυραμίδες και κωνικές ή γραμμικές δομές.
Μερικοί ήταν ομοίωμα αναχώματα χτίστηκαν για να μοιάζουν με τα σχήματα των ζώων και άλλα είχαν ανθρώπινες μορφές. Το πιο διάσημο ανάχωμα ομοίωμα είναι το Ανάχωμα φίδι στο νότιο Οχάιο, που μοιάζει με ένα κουλουριασμένο φίδι μήκους άνω των 400 μέτρων. Ένα άλλο ανάχωμα βρίσκεται στο Baraboo, του Wisconsin, έχει τη μορφή ενός ανθρώπου και μετρά σε μήκος 65 μέτρα.
Εκτιμάται ότι πάνω από το 75% των αναχωμάτων έχουν σβηστεί από αγρότες οι οποίοι τα θεωρούσαν απλώς προσκρούσεις στο χώρο και εμπόδια για την καλλιέργεια. Τα αναχώματα που παραμένουν σήμερα προστατεύονται, και είναι εισηγμένα στο Εθνικό Μητρώο των ιστορικών τόπων.
© Αποκάλυψη