Στη ναυτική τραγωδία είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα
Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα στην οποία τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα ταχύπλοο εμβόλισε μια λάντζα ανοιχτά της Πέρδικας, καθώς επιβεβαιώνεται...
η αποκάλυψη που είχε κάνει από τις 28 Αυγούστου το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο πηδάλιο του ταχυπλόου Duende.
Όπως έγραφε τότε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ «δύο ημέρες μετά την τραγωδία ανοιχτά της Πέρδικας στην Αίγινα και ενώ το «Duende» ήταν εκτεθειμένο στο λιμάνι του νησιού, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας Αττικής μετέβη στο σκάφος και ερεύνησε για δακτυλικά αποτυπώματα στο τιμόνι και τα χειριστήρια του ταχύπλοου. Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», βρέθηκαν πολλά αποτυπώματα αταυτοποίητα, αλλά και τα αποτυπώματα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου και του Χρήστου Μαλτέζου, ο οποίος μετέβη αμέσως μετά το συμβάν στο σημείο για να παραλάβει τους επιβαίνοντες».
Το έγγραφο που αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στις 28 Αυγούστου
Σημερινό δημοσίευμα της Real News επιβεβαιώνει το δημοσίευμα αυτό καθώς αναφέρει ότι από την εξέταση του βιολογικού υλικού από την εξέταση του βιολογικού υλικού στο χώρο του ταχύπλοου δείχνουν ότι στο τιμόνι την ώρα της σύγκρουσης δεν βρισκόταν ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος.
Στο δημοσίευμα της "Real News" αναφέρεται, πως, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, τα ευρήματα βιολογικού υλικού από τα χειριστήρια δείχνουν πως ο 77χρονος δεν...βρισκόταν στο τιμόνι την ώρα της μοιραίας σύγκρουσης. Στο πηδάλιο, στις μανέτες, στο κάθισμα του κυβερνήτη, αλλά και στα κουμπιά στον πίνακα οργάνων βρέθηκε DNA αλλά δεν ταυτίζεται με το δείγμα του κατηγορουμένου.
Ο Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος των οικογένειων των θυμάτων δήλωσε σχετικά «Με τη βοήθεια της τακτικής ανακρίτριας Πειραιώς κ. Ακτύπη και της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κ. Νικολάου προσπαθήσαμε αμέσως μετά την προσωρινή κράτηση του Θρασύβουλου Λυκουρέζου να βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη σε αυτό το τρομερό έγκλημα της Αίγινας».
«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας και ήδη έρχονται με επίσημο και διαβλητό τρόπο οι πρώτες απαντήσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την υποψία των επιβαινόντων, αλλά και των συγγενών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και το Λιμεναρχείο της Αίγινας προσπάθησαν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την αποκάλυψη της αλήθειας, αφού η πρώτη απάντηση από την πρώτη έρευνα – ανάλυση των στοιχείων του DNA στο σκάφος Duente αποκαλύπτει ότι ούτε ο Λυκουρέζος λέει την αλήθεια, ούτε η Λιμενική Αρχή έκανε τίποτα για να την αποκαλύψει. Και το κυριότερο είναι ότι στο σκάφος επέβαιναν άγνωστα πρόσωπα, των οποίων το DNA βρέθηκε και τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αποκαλυφθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη».