Ασίγαστη δίψα του ΔΝΤ, για νέα μέτρα εξόντωσης του ελληνικού λαού! 

 Η μία μετά την άλλη, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας οι νέες απαιτήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, που εκβιάζει Ελλάδα και Ευρώπη με χρέος και μέτρα για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Το νέο «ψαλίδι» στις συντάξεις, η κατάρρευση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ, η κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, επιβεβαιώνουν ....τις «προφητείες» που έκανε η Ντέλια Βελκουλέσκου πριν φύγει από την Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου, για νέο πακέτο μέτρων!

Ακούγονται τα τύμπανα του πολέμου της δεύτερης αξιολόγησης, που ξεκινά και επισήμως, την επόμενη εβδομάδα, στις 18 Οκτωβρίου. Μία ημέρα νωρίτερα, αναμένεται να «πατήσουν» Αθήνα τα κλιμάκια των δανειστών. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, καθώς οι δανειστές επιστρέφουν με άγριες διαθέσεις, έτοιμοι να ανοίξουν «καυτούς» φακέλους της διαπραγμάτευσης, όπως τα εργασιακά, η αλλαγή του πλαισίου των ομαδικών απολύσεων, η συνδικαλιστική δράση και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων, το νέο καθεστώς αξιολόγησης των επιδόσεων στο Δημόσιο, ο οδικός χάρτης για την απελευθέρωση των ρυθμισμένων δραστηριοτήτων των μηχανικών, η παρουσίαση μεσοπρόθεσμου προγράμματος δράσης για να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με την οδηγία για τις καθυστερήσεις πληρωμών, η σταδιακή ενεργοποίηση ενός εθνικού συστήματος Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και πολλά ακόμα, καθώς η δεύτερη αξιολόγηση έχει συνολικά 43 προαπαιτούμενα.

Όμως τώρα, εκτός από τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, το ΔΝΤ, που είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι δεν μπαίνει στην χρηματοδότηση προγράμματος, δίχως νέο μνημόνιο, βρίσκει ευκαιρία να βάλει «τρελούς» όρους στους Ευρωπαίους, ζητώντας από την Ελλάδα επιπλέον μέτρα, που θα έφερναν την εξαΰλωση μισθών και συντάξεων. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος όταν βρίσκονταν στην ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον συναντήθηκε, πρόσωπο με πρόσωπο, με τους επικεφαλείς των Θεσμών και άκουσε τις απαιτήσεις τους. Αξιώσεις για μέτρα τόσο βάρβαρα, που καμία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί.

Οι δανειστές χρησιμοποιούν το αγαπημένο εργαλείο τους, τον εκβιασμό. Επιστρέφουν στην Αθήνα στέλνοντας τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση ή θα πάρετε τα μέτρα του μίνι- μνημονίου ή θα φύγουμε από το πρόγραμμα και θα μείνετε στο έλεος του Σόιμπλε!

Τώρα το Ταμείο έχει βρει την ιδανική ευκαιρία, για έναν διπλό εκβιασμό, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ασκεί πιέσεις κυρίως προς την Γερμανία, για οριστική λύση στο θέμα του χρέους και «κούρεμα» στους άπιαστους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα από το 2018 και μετά. Σε αυτό το θέμα η ελληνική πρόταση είναι το 3,5% που λέει η συμφωνία να πέσει στα 2,5% και 2% για τα έτη 2019 και 2020. Μία ελάφρυνση, που μπορεί να δώσει την δυνατότητα στην ελληνική Οικονομία να πάρει μία «ανάσα» και να χρησιμοποιήσει τους πόρους της για αναπτυξιακή πολιτική και όχι για την ικανοποίηση των δανειστών.

Τον σκληρό εκβιασμό της Λαγκάρντ για να μείνει το Ταμείο στο πρόγραμμα, αποκαλύπτει η «Αγορά». η εφημερίδα κυκλοφορεί με τίτλο «To ΔΝΤ… τρελάθηκε!» και αποκαλύπτει ότι το ΔΝΤ, απαιτεί πλαφόν 1.200 ευρώ σε όλες τις συντάξεις, αφορολόγητο 5.000 ευρώ, κατάργηση φοροαπαλλαγών και πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων.

Την ώρα που οι έλληνες συνταξιούχοι, ακόμα μετρούν τις πληγές τους από τις τελευταίες περικοπές στο εισόδημά τους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν διστάσει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο, θέτοντας θέμα περαιτέρω μείωσης των κύριων συντάξεων, μέσω της οριστικής κατάργησης της προσωπικής διαφοράς! Αν περνούσαν οι απαιτήσεις των δανειστών, θα την πλήρωναν και οι φορολογούμενοι, με νέο «ψαλίδι» στο αφορολόγητο και εξάλειψη των εκπτώσεων που έχουν απομείνει για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις.
 
Top