Με κύριο κριτήριο την ημερομηνία λήξης του προϊόντος, την τιμή και τη γεύση αποφασίζουν οι ηλικιωμένοι το ποια τρόφιμα θα αγοράσουν, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τους κοινωνικο-οικονομικούς παράγοντες, που επηρεάζουν την ποιότητα της διατροφής.

Ωστόσο, το καλύτερο διατροφικό πρότυπο για τους άνω των 65 ετών είναι η μεσογειακού τύπου διατροφή, όπως προέκυψε από το έργο NU-AGE, που σαν στόχο έχει την «υγιή γήρανση», τη βελτίωση δηλαδή της ζωής των ηλικιωμένων μέσα από την καλύτερη κατανόηση των διατροφικών αναγκών τους. Η μεσογειακού τύπο διατροφή βρέθηκε ότι μειώνει σημαντικά τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη), που αποτελεί τον κύριο δείκτη φλεγμονής, που συνδέεται με τη διαδικασία της γήρανσης καθώς και το ρυθμό απώλειας της οστικής μάζας σε άτομα με οστεοπόρωση.
πηγη
 
Top