Με κύριο κριτήριο την ημερομηνία λήξης του προϊόντος, την τιμή και τη γεύση αποφασίζουν οι ηλικιωμένοι το ποια τρόφιμα θα αγοράσουν, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τους κοινωνικο-οικονομικούς παράγοντες, που επηρεάζουν την ποιότητα της διατροφής.
Ωστόσο, το καλύτερο διατροφικό πρότυπο για τους άνω των 65 ετών είναι η μεσογειακού τύπου διατροφή, όπως προέκυψε από το έργο NU-AGE, που σαν στόχο έχει την «υγιή γήρανση», τη βελτίωση δηλαδή της ζωής των ηλικιωμένων μέσα από την καλύτερη κατανόηση των διατροφικών αναγκών τους. Η μεσογειακού τύπο διατροφή βρέθηκε ότι μειώνει σημαντικά τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη), που αποτελεί τον κύριο δείκτη φλεγμονής, που συνδέεται με τη διαδικασία της γήρανσης καθώς και το ρυθμό απώλειας της οστικής μάζας σε άτομα με οστεοπόρωση.
πηγη
Ωστόσο, το καλύτερο διατροφικό πρότυπο για τους άνω των 65 ετών είναι η μεσογειακού τύπου διατροφή, όπως προέκυψε από το έργο NU-AGE, που σαν στόχο έχει την «υγιή γήρανση», τη βελτίωση δηλαδή της ζωής των ηλικιωμένων μέσα από την καλύτερη κατανόηση των διατροφικών αναγκών τους. Η μεσογειακού τύπο διατροφή βρέθηκε ότι μειώνει σημαντικά τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη), που αποτελεί τον κύριο δείκτη φλεγμονής, που συνδέεται με τη διαδικασία της γήρανσης καθώς και το ρυθμό απώλειας της οστικής μάζας σε άτομα με οστεοπόρωση.
πηγη