Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης Ελλάδα και Κύπρος απέδοσαν τις ωφειλόμενες τιμές με καθυστέρηση 42χρόνων στους 16 Ελλαδίτες καταδρομείς του ΝΟΡΑΤΛΑΣ 4 που συμμετείχαν στην επιχείρηση ΝΙΚΗ 4 που καταρρίφθηκε από πυρά Ελληνοκυπρίων την 21η Ιουλίου 1974.
Στην τελετή επίσημης παραλαβής των λειψάνων των 16 αγωνιστών, συμμετείχε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας  που συνοδεύεται από αντιπροσωπεία του ελληνικού ΥΠΕΘΑ καθώς και από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη ενώ την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσωπεί ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
Παρών επίσης ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος ενώ την ΟΚΟΕ εκπροσώπησε ο Αραβής Λοΐζος και την ΕΚΕ ο Αντιπρόεδρός της Μιχάλης Ευθυμίου.

Ακολούθησε τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και σύντομοι χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας και τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου.

Επίσης το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι των Καταδρομέων του 1974 αλλά και της ΕΛΔΥΚ 1974.

Τέλος, ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης σημείωσε ότι είναι ιερή η στιγμή που οι ήρωες επιστρέφουν στην πατρίδα τους νεκροί αλλά αθάνατοι.
 
Top