Επτά ασύλληπτα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής- αποτελούν το νέο επιχειρησιακό βραχίονα της οργάνωσης, έχουν μπει στο...
μικροσκόπιο της Αστυνομίας.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί προσπαθούν μέσα από στοιχεία που έχουν συλλέξει από έρευνες πολλών ετών να χαρτογραφήσουν την διαρκώς εξελισσόμενη δομή της «Συνωμοσίας των Πυρηνών της Φωτιάς» που χαρακτηρίζεται ως «Λερναία Ύδρα». Και αυτό διότι παρά τις δεκάδες συλλήψεις και φυλακίσεις μελών της, η οργάνωση εξακολουθεί να βρίσκει τρόπο να χτυπά και μάλιστα σημαντικούς στόχους, όπως είναι η Εισαγγελέας Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη, αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Καλά πληροφορημένες πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι τα ασύλληπτα μέλη είναι τουλάχιστον εφτά, ανάμεσά τους τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες. Ένας από αυτούς είναι άτομο που χαρακτηρίζεται ως… μετρ στην κατασκευή βομβών. Το πρόσωπο αυτό «επιστρατεύτηκε» από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» ύστερα από τη «λειψανδρία» που προέκυψε τα τελευταία χρόνια λόγω των πολλών συλλήψεων.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ήξεραν γι’ αυτόν από τότε που ασχολούνταν με το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλων κρατουμένων. Σε υποκλαπείσες συνομιλίες που είχαν γίνει στο πλαίσιο των ερευνών ο συγκεκριμένος κατασκευαστής βομβών αναφέρονταν ως «μάγειρας».

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ο «μάγειρας» να στρατολογήθηκε με τη βοήθεια ποινικών, οι οποίοι «ζυμώθηκαν» με κατηγορουμένους για τρομοκρατία μέσα στη φυλακή. Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι το γεγονός ότι, όπως όλα δείχνουν με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» καταφέρνουν να επικοινωνούν με εκτός φυλακής ύποπτα άτομα.

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος έδωσε την εντολή για τη βόμβα στην κ. Τσατάνη αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ο εντολέας ή οι εντολείς να είναι έγκλειστοι. Επιμένουμε ότι το εκρηκτικό μίγμα δημιουργείται από τη σύμπραξη τρομοκρατών και ποινικών, το σημαντικότερο μέρος της οποίας λαμβάνει χώρα μέσα στη φυλακή», λέει χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή.

Η έκρηξη στην οικία της Εισαγγελέως Εφετών στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια αιφνιδίασε την Αντιτρομοκρατική, καθώς υπήρχε η πεποίθηση ότι κυκλοφορούν μεν έξω ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά δεν έχουν σημαντικές επιχειρησιακές δυνατότητες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αποφασίστηκε στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου η αφαίρεση των αστυνομικών της κ. Τσατάνη, απότοκο του εφησυχασμού που υπήρχε στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες...

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
 
Top