Κατόπιν σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προχώρησε σε δηλώσεις στις οποίες ανέφερε την προκήρυξη, από κοινού με το Υπουργείο Εργασίας, 4.000 νέων θέσεων εργασίας, που θα αφορούν
στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, πανελλαδικά.

Οι θέσεις αυτές θα είναι κοινωφελούς εργασίας, 12μηνης διάρκειας, με τα αντίστοιχα επιδόματα και θα καλυφθούν οικονομικά, με 48.800.000 ευρώ από τα έσοδα της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας. Ο κος Πολάκης ανέφερε επίσης ότι στόχος είναι από αρχές Γενάρη του 2017, οι άνθρωποι που θα προσληφθούν να προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες του στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ενώ υποστήριξε ότι με τις προσλήψεις αυτές, παράλληλα με την προσπάθεια στελέχωσης του συστήματος που διεξάγεται εδώ και ένα χρόνο θα αλλάξει άρδην η εικόνα που αντικρίζουν οι πολίτες που έχουν ανάγκη λήψης παροχών Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα οι 3.000 θέσεις θα αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό για νοσοκομεία, ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας, 700 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες όπως οδηγούς Κέντρων Υγείας, τραυματιοφορείς, παρασκευαστές εργαστηρίων κ.λπ. Τέλος οι 300 θέσεις θα αφορούν σε οργανισμούς, εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας, όπως ο ΕΟΦ, το ΕΚΕΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης και θα ενισχυθούν σημαντικά.

Ο αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στην διαδικασία πρόσληψης 760 μόνιμων ιατρών ΕΣΥ, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της κρίσης, ενώ εξήγγειλε και την προκήρυξη, εντός του 2017, άλλων 2.000 νέων θέσεων μόνιμων ιατρών ΕΣΥ, με συγκεκριμένη στόχευση ανά την Ελλάδα, προκειμένου μετά από επτά χρόνια χωρίς διορισμούς, να αρχίσουν να επουλώνονται οι πληγές που κατάφεραν στον τομέα της Υγείας τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάπτυστη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για το ΕΚΑΒ και όπως σημείωσε εντός 1,5 μήνα, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα διαγωνισμό, ο οποίος είχε προκηρυχθεί το 2007 και παρέμενε ανολοκλήρωτος μέχρι το καλοκαίρι του 2015, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν τα έβρισκαν στη μίζα» . Συνεχίζοντας, ο κος Πολάκης είπε πως έχουν ήδη παραδοθεί 90 ολοκαίνουρια ασθενοφόρα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ η διοίκηση του ΕΚΑΒ τις τελευταίες 15 ημέρες έχει ανακαλύψει στη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο, άλλα 20 ασθενοφόρα, σε άριστη κατάσταση, τα οποία παρέμεναν αχρησιμοποίητα σε διάφορες υπηρεσίες του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα και δεν μεταφέρονταν στο ΕΚΑΒ. Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στη χθεσινή προκήρυξη 100 νέων θέσεων διασωστών και στις δεκάδες ήδη προκηρυγμένες θέσεις οδηγών και χαρακτήρισε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ως μια πραγματικά μεγάλη μικρότητα, μιας συνδικαλιστικής ηγεσίας αποκομμένης από την πραγματικότητα, η οποία προσπαθεί να διαφυλάξει τα προνόμιά της.

Καταλήγοντας ο αναπληρωτής υπουργός είπε χαρακτηριστικά «4.000 θέσεις, να το θυμάστε αυτό. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και έγινε από τα χρήματα που μάζεψε το Υπουργείο (σσ Επικρατείας) εδώ.»
 
Top