Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά, όπου χιλιάδες παιδιά περνάνε για πρώτη φορά το κατώφλι του σχολείου, έτσι και στη πόλη μας, σε ένα δημοτικό σχολείο εκατοντάδες παιδικές ψυχές ξεκινάνε το ταξίδι της γνώσης για άλλη μία χρονιά στο 92ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Αυτό που συνέβη στο 92ο Δημοτικό, είναι κάτι ξεχωριστό που τιμάει και αναδεικνύει την υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, η Coca Cola 3E με το πρόγραμμα «Το σχολείο που θέλεις» κατόπιν ψηφοφορίας επέλεξε το συγκεκριμένο σχολείο, ώστε να βελτιώσει το ευρύτερο σχολικό περιβάλλον, βάφοντας αίθουσες, αναδιαμορφώνοντας τους εξωτερικούς χώρους και γενικότερα φέρνοντας μία πνοή φρεσκάδας στο χώρο, χαρακτηριστικά τα οποία σίγουρα μέσα σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, το δημόσιο σχολείο δυστυχώς είναι δύσκολο να φέρει εις πέρας. Σαν γονέας δεν μπορώ παρά να συγχαρώ αυτή τη κίνηση και πολύ θα χαιρόμουν αντίστοιχα εάν στη ψηφοφορία κέρδιζε και το σχολείο του δικού μου παιδιού.

Για μένα είναι ένα φωτεινό παράδειγμα και μακάρι να το ακολουθήσουν και άλλοι από την ευρύτερη ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως δεν είναι εύκολο στην εποχή μας να πραγματοποιούνται τέτοιες ενέργειες χωρίς υποστήριξη. Κλείνω με την ευχή όλα τα παιδιά να έχουν το σχολείο των ονείρων τους και ας έχουμε στο μέλλον περισσότερες τέτοιες ενέργειες. Τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας και η σωστή παιδεία τους υπόθεση όλων μας.  
 
Top